Τοπικά

Πρωτοβουλία της Ζέττας Μακρή για την ενίσχυση των ψηφιακών υποδομών και υπηρεσιών στον Ν. Μαγνησίας

Από το γραφείο της Ζέττας Μακρή εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Επιστολή απέστειλε η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής των περιφερειών και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή προς τους Δημάρχους του Ν. Μαγνησίας για την ενίσχυση των ψηφιακών υποδομών και ψηφιακών υπηρεσιών του Νομού Μαγνησίας.
Η κ. Μακρή, ορμώμενη από την πρόσφατη παρουσία του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κ. Πιερρακάκη στην επιτροπή, στην οποία προεδρεύει, έλαβε τη σχετική πρωτοβουλία, ζητώντας από τους Δημάρχους του Νομού Μαγνησίας να συνεργασθούν μαζί της προκειμένου, καταγράφοντας με ακρίβεια και αποτυπώνοντας τις ανάγκες και τα πραγματικά ψηφιακά προβλήματα των περιοχών τους, να γνωστοποιήσει αρμοδίως, τόσο την υφιστάμενη κατάσταση όσο και να υποβάλει προτάσεις για τη βελτιστοποίηση, εφεξής, της ποιότητας ζωής των πολιτών καθώς και της ταχύτητας της εξυπηρέτησής τους από τις υπηρεσίες των δημοσίων και δημοτικών αρχών.
Επειδή η υγειονομική κρίση έχει λειτουργήσει ως ψηφιακός επιταχυντής στον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους, η χρήση νέων ψηφιακών μέσων και ψηφιακών τεχνολογιών συνέβαλε, σημαντικά, στον περιορισμό της γραφειοκρατίας και οι πολίτες, πλέον, χρησιμοποιούν μια σειρά από εργαλεία, στα οποία, μέχρι πρότινος, δεν είχαν εξοικειωθεί.
Η κ. Μακρή εξέφρασε την αισιοδοξία ότι οι δήμαρχοι διά των υπηρεσιών τους θα απαντήσουν στα εξειδικευμένα ερωτήματα που τους θέτει στο έγγραφό της και η συλλογή, καταγραφή, αποκωδικοποίηση, αξιολόγηση και ιεράρχηση των απαντήσεων θα βοηθήσει την κυβερνητική προσπάθεια για την πολιτική και στρατηγική επιλογή της ενίσχυσης των ψηφιακών υπηρεσιών της χώρας, προσπάθεια για την οποία έχει κάνει, συγκεκριμένη, δημόσια αναφορά και ο Πρωθυπουργός κ. Κ. Μητσοτάκης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το