Τοπικά

Πρωτοβουλία στο 17ο Δημοτικό Βόλου – Ροφήματα αγάπης για τις μητέρες που αγωνίζονται

Ροφήματα αγάπης και άλλα εδέσματα φτιαγμένα όλα με κύρια ύλη τα θεραπευτικά βότανα από το Πήλιο πρόσφερε το 17ο Δημοτικό Βόλου σε μητέρες μαθητών της Α’ Τάξης με αφορμή και τη σημερινή γιορτή της Μητέρας.

Ο σκοπός της εκδήλωσης που έγινε προχθές Παρασκευή, ήταν διττός, αφενός ανέδειξε τη σημασία του φυσικού πλούτου του τόπου μας αφετέρου ενίσχυσε ηθικά τις μητέρες που είναι δίπλα στα παιδιά τους, ιδίως αυτών που αντιμετωπίζουν νεοπλασματικές ασθένειες.

Η δασκάλα της Α’ Τάξης και πρόεδρος του παραρτήματος Μαγνησίας της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (ΠΕΕΚΠΕ) κ. Όλγα Αντωνίου επισήμανε πως «αφιερώσαμε τη γιορτή μας σε όλες τις μητέρες που ανά τον κόσμο παλεύουν με τις διάφορες ασθένειες των παιδιών τους. Γι’ αυτό και η κ. Ζαχαριάδου μας μίλησε για το έργο της Πίστης, ενώ μαθητές εκφώνησαν ποιήματα. Μάλιστα, επειδή οι μαμάδες πάντοτε προσφέρουν για το καλό των παιδιών τους, μοιράσαμε ένα ρόφημα αγάπης με θεραπευτικά βότανα από το Πήλιο».

Ερωτηθείσα για το τι σημαίνει η σημερινή γιορτή της Μητέρας, απάντησε πως η λέξη μητέρα περικλείει την αγάπη, την τρυφερότητα, την παντοτινή αγκαλιά.

Η διευθύντρια του 17ου Δημοτικού Σχολείου κ. Πόπη Γεραμπίνη υπογράμμισε τη σημασία που έχουν τέτοιες δράσεις σύνδεσης του σχολείου με την τοπική κοινωνία, καθώς από τους 113 μαθητές του Δημοτικού οι 50 προέρχονται από οικογένειες Ρομά. Για τον λόγο αυτό και στο σχολείο λειτουργούν δύο Τάξεις Υποδοχής, ενώ από φέτος εφαρμόζεται ξανά το πρόγραμμα ένταξης των παιδιών Ρομά στην εκπαίδευση με τη στήριξη του καθηγητή κ. Γκόβαρη από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

«Έχουμε μαθητές Ρομά από την περιοχή της Αγίας Παρασκευής. Ευτυχώς δεν έχουμε φαινόμενα διαρροής και προσπάθειά μας είναι τα παιδιά να ολοκληρώσουν την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση. Αυτά τα παιδιά είναι δίγλωσσα και προσπαθούμε να μάθουν τα ελληνικά και να αγαπήσουν το σχολείο» ανέφερε η διευθύντρια.

Η εκπρόσωπος της Πίστης στη Μαγνησία κ. Ελένη Ζαχαριάδου επισήμανε πως «Εμείς σαν Πίστη διοργανώσαμε για μια εβδομάδα εκδηλώσεις, ώστε με αφορμή την Γιορτή της Μητέρας, να τιμήσουμε την μητέρα της Πίστης, τη μητέρα που κάθεται κοντά στα άρρωστα παιδιά κρύβοντας την πίκρα της και μετατρέποντάς της χαμόγελο για να τα δώσει δύναμη. Άλλωστε αυτό κάνει και η Πίστη που με το προσωπικό της βρίσκεται κοντά στους γονείς εμψυχώνοντάς τους με διάφορους τρόπους».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και η γραμματέας της ΠΕΕΚΠΕ κ. Αλεξάνδρα Τσαμπούρη.

Φώτης Σπανός

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το