Τοπικά

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Μαγνησίας μαζί με τους πρόσφυγες του «Μόζα»

Με το σύνθημα «Είμαστε όλοι διαφορετικοί, είμαστε όλοι ίσοι», η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Μαγνησίας συνδιοργάνωσε γιορτή στον χώρο φιλοξενίας προσφύγων «Μόζα», με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, την DRC, την ΑΡΣΙΣ, με υπαλλήλους των Υπουργείων Παιδείας και Μεταναστευτικής Πολιτικής και τους φιλοξενούμενους πρόσφυγες.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων στις 20 Ιουνίου, αλλά και την λήξη του σχολικού έτους για τα προσφυγόπουλα του δημοτικού και του γυμνασίου, έγινε γιορτή με θεατρικά δρώμενα, παράσταση καραγκιόζη, τραγούδια και παιδικά παιχνίδια, αλλά και φεστιβάλ αραβικής και ελληνικής κουζίνας.
Οι γυναίκες του χώρου φιλοξενίας μαγείρεψαν με πολύ μεράκι τα φαγητά της πατρίδας τους και τα παρέθεσαν δίπλα στα ελληνικά φαγητά που με αγάπη μαγείρεψαν οι άνδρες και γυναίκες της Πρωτοβουλίας.

Τα μέλη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Μαγνησίας, εξέφρασαν την χαρά τους για την επιτυχία αυτής της συγκινητικής εκδήλωσης, η οποία – όπως τόνισαν – «απέδειξε για ακόμη μία φορά, ότι ισχύει μία από τις πιο βασικές θέσεις που διέπουν την λειτουργία μας: Αυτά που ενώνουν τους λαούς είναι πολύ περισσότερα από αυτά που τους χωρίζουν. Θα συνεχίσουμε, όπως κάνουμε εδώ και πολύ καιρό, να αγωνιζόμαστε για την ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας σε αντιρατσιστική κατεύθυνση, και θα εξακολουθήσουμε να συμβάλλουμε στην προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων προσφύγων και μεταναστών και στην ομαλή ένταξή τους στον κοινωνικό ιστό».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το