ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πήρε κλίση

Οι εικόνες της ημέρας

Σύνδεση

Οι εικόνες της ημέρας

Σακούλες

Οι εικόνες της ημέρας

Μαγευτικό τοπίο

Οι εικόνες της ημέρας

Η νομιμότητα σε «πόλεμο» στην Νταμούχαρη

Άρθρα

«Ένεση» στην αγορά του Βόλου

Παραπολιτικά

Ανησυχία

Παραπολιτικά

Τοπικά

Πρωτοποριακή επέμβαση για τη στυτική δυσλειτουργία στο Βόλο «Θ»

εγχείρηση

Σε δύο πρωτοποριακές επεμβάσεις σε επίπεδο Θεσσαλίας, μία στο Βόλο και μία στη Λάρισα, σε πάσχοντες από καρκίνο του προστάτη που χειρουργήθηκαν, προκειμένου να έχουν στυτική λειτουργία, προχώρησε το τελευταίο διάστημα ο χειρουργός ουρολόγος-ανδρολόγος κ. Κώστας Ευσταθίου ο οποίος μίλησε χθες στο Παρκ στο πλαίσιο εκδήλωσης του Ροταριανού Ομίλου Βόλου.

Η πρωτοποριακή επέμβαση αφορά την εμφυτεύσιμη ενδοπεική πρόθεση, ένα μηχανισμό δηλαδή που με ένα κουμπί δίνεται η δυνατότητα στον πάσχοντα να έχει στυτική λειτουργία.

Ο κ. Ευσταθίου αναφέρθηκε στον καρκίνο του προστάτη λέγοντας πως κάθε εβδομάδα ο ίδιος χειρουργεί τουλάχιστον ένα τέτοιο περιστατικό στην Κλινική ΑΝΑΣΣΑ όπου δραστηριοποιείται ως υπεύθυνος του ουρολογικού τμήματος αλλά και στο ΙΑΣΩ.

«Ο καρκίνος του προστάτη σε περίπτωση που χειρουργηθεί, μπορεί να ιαθεί σε ποσοστό 60-70%. Η ειδική χειρουργική επέμβαση γίνεται, εφόσον δεν έχει γίνει μετάσταση σε άλλα όργανα. Με την εγχείριση ο πάσχων αντιμετωπίζει συνήθως δύο ζητήματα. Το ένα είναι η ακράτεια ούρων και το άλλο η στυτική δυσλειτουργία. Για τη στυτική δυσλειτουργία υπάρχει μια επέμβαση, η εμφυτεύσιμη ενδοπεική πρόθεση, με την οποία ο ασθενής αντιμετωπίζει το ζήτημα. Μάλιστα το τελευταίο διάστημα έγιναν στη Θεσσαλία τέτοιου είδους επεμβάσεις σε δύο άτομα. Και είναι οι πρώτες πρωτοποριακές επεμβάσεις που γίνονται πανθεσσαλικά η μία στο Βόλο και η άλλη στη Λάρισα» σημείωσε ο κ. Ευσταθίου.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην καλοήθη υπερδιπλασία του προστάτη, μια πάθηση που έχουν δύο στους τρεις άνδρες και έχει ως κύρια συμπτώματα την συχνουρία αλλά και τη δυσκολία ούρησης. Αυτή την πάθηση έχουν άνδρες ηλικίας άνω των 60 ετών και υπάρχει η επέμβαση μέσω λέιζερ για την αντιμετώπισή της.

Ο ταμίας του Ροταριανού Ομίλου Βόλου κ. Νίκος Σοφιάδης τόνισε πως «Κάθε εβδομάδα πραγματοποιούμε συναντήσεις με προσκεκλημένους ομιλητές ή και ομιλητές που είναι μέλη του ομίλου για διάφορα θέματα της κοινωνίας. Και γίνονται διάφορες εκδηλώσεις που είναι ανοικτές στο κοινό, ενώ αυτή την εβδομάδα διεξάγεται και εθελοντική αιμοδοσία στο Νοσοκομείο, καθώς ο Ροταριανός όμιλος διαθέτει τράπεζα αίματος».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το