Τοπικά

Πρώτοι στους πίνακες μορίων οι Γ. Πολύζος και Σ. Σαβελίδης

Πρώτοι ως προς τα μόρια για τις θέσεις διευθυντών εκπαίδευσης αναδείχθηκαν από τη Μαγνησία οι κ.κ. Γιώργος Πολύζος και Σωκράτης Σαβελίδης για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση αντίστοιχα. 

Πιο συγκεκριμένα από το υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκαν χθες οι τελικοί πίνακες επιλογής υποψηφίων διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στους πίνακες περιλαμβάνονται τα μόρια των υποψηφίων από τα μετρήσιμα κριτήρια, όπως πτυχία, άλλες σπουδές, προυπηρεσία, αλλά και την προφορική συνέντευξη. 

Από τη Μαγνησία πάνω από δέκα ήταν οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί για αυτές τις θέσεις που θα έχουν τετραετή θητεία.

Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ο νυν διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιώργος Πολύζος συγκέντρωσε 64.4200 μόρια και είναι πρώτος στη Μαγνησία και τρίτος σε επίπεδο Θεσσαλίας.

Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ο τέως διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σωκράτης Σαβελίδης αναδείχθηκε πρώτος στη Μαγνησία και τη Θεσσαλία με 70.3000 μόρια.

Δεύτερος στη Μαγνησία, αλλά και στη Θεσσαλία αναδείχτηκε ο νυν διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Χαράλαμπος Σταχτέας με 68.9950 μόρια.

Εντός δύο ημερών οι υποψήφιοι διευθυντές θα πρέπει να δηλώσουν τους Νομούς που στοχεύουν να τοποθετηθούν. 

Ο κ. Σαβελίδης όντας πρώτος στα μόρια στη Θεσσαλία είναι φαβορί για τη θέση του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, ενώ ο κ. Πολύζος συγκεντρώνει επίσης πολύ υψηλές πιθανότητες να παραμείνει στη θέση του, εκτός και αν οι δύο υποψήφιοι που προπορεύονται στα μόρια επιλέξουν τη Μαγνησία. 

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά από το υπουργείο Παιδείας, μετά την κύρωση των τελικών πινάκων επιλογής διευθυντών Εκπαίδευσης, σύμφωνα με το άρθρο 12 της υπουργικής απόφασης, οι εγγεγραμμένοι στους πίνακες καλούνται να υποβάλουν δήλωση με τη σειρά προτίμησης για την τοποθέτησή τους σε θέσεις διευθυντών Εκπαίδευσης, στο πληροφοριακό σύστημα υποβολής αιτήσεων (https://teachersapp.it.minedu.gov.gr/), εντός αποκλειστικής προθεσμίας δύο εργασίμων ημερών από την ανάρτηση των πινάκων στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ήτοι από Τετάρτη 6/7 μέχρι την Πέμπτη 7/ 7 και ώρα 23.59. Η ισχύς των πινάκων λήγει την 31η Ιουλίου 2026.

Παράταση θητείας 

Δυο διατάξεις με τις οποίες παρατείνεται η άσκηση καθηκόντων διευθυντών, προϊσταμένων και υποδιευθυντών σχολικών μονάδων και Εργαστηριακών Κέντρων (Ε.Κ.) και υπευθύνων τομέων των Ε.Κ. και η θητεία των υπηρετούντων Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης, περιέχονται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων «Νέοι Ορίζοντες στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα: Ενίσχυση της ποιότητας, της λειτουργικότητας και της σύνδεσης των ΑΕΙ με την κοινωνία και λοιπές διατάξεις», το οποίο κατατέθηκε για συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή.

Όπως αναφέρει το www.alfavita.gr στο άρθρο 373 του ν/σ, περιέχεται ρύθμιση με την οποία παρατείνεται η άσκηση καθηκόντων διευθυντών, προϊσταμένων και υποδιευθυντών σχολικών μονάδων και Εργαστηριακών Κέντρων (Ε.Κ.) και υπευθύνων τομέων των Ε.Κ. οι οποίοι είτε υπηρετούν με θητεία κατά παράταση το σχολικό έτος 2021-2022, είτε κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2021 – 2022 υπηρέτησαν ή υπηρετούν κατ’ αναπλήρωση ως διευθυντές, προϊστάμενοι και υποδιευθυντές σχολικών μονάδων και Εργαστηριακών Κέντρων (Ε.Κ.), καθώς και ως υπεύθυνοι τομέων Ε.Κ..

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το