Τοπικά

Πρωτοφανείς διάλογοι στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου

φωτογραφία-1

Μάρτυρες πρωτοφανών συγκρούσεων και διαλόγων μεταξύ του δημάρχου Αχ. Μπέου και στελεχών της μείζονος μειοψηφίας, έγιναν οι συμμετέχοντες στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιου, στην οποία, μάλιστα, έκανε αισθητή την παρουσία της οργανωμένη ομάδα χειροκροτητών του δημάρχου.
Η επίθεση του κ. Μπέου επικεντρώθηκε στο πρόσωπο του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μ. Πατσιαντά, εναντίον του οποίου καταφέρθηκε με σκληρούς χαρακτηρισμούς όπως «αποτυχημένος και looser», με αφορμή το θέμα των εσοχών που απασχόλησε τις τελευταίες ημέρες την πόλη. Ο δήμαρχος έκανε λόγο για τη συγκρότηση «μετώπου χωρίς ιδεολογία» απέναντί του και σημείωσε ότι «δεν είναι δυνατόν να γυρίσουμε στην εποχή της κουκούλας».
Ο Μ. Πατσιαντάς απάντησε ότι ο ίδιος θα κουβαλά πάντα τη νοοτροπία της ριζοσπαστικής αριστεράς και επιτέθηκε στον δήμαρχο λέγοντας ότι δεν έχει καμία σχέση με την πόλη και την ιστορία της.
«Σας ενοχλεί που ένα κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς βρίσκεται στα πρόθυρα της εξουσίας» είπε και επιτέθηκε επίσης στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Μουλά που του ζήτησε να μη μιλά κομματικά.
Χαρακτηριστικοί είναι οι διάλογοι που καταγράφηκαν:
• Μπέος: Είστε τυφλωμένοι από την κακία, την ιδιοτέλεια. Είστε “άδεια μύδια”, γεμάτοι από μίσος και κακία.
• Πατσιαντάς: Ο πρόεδρος και ο δήμαρχος έχουν ανεβάσει πολύ το επίπεδο
• Μουλάς: Εχουμε καλύτερη μόρφωση και καλύτερο επίπεδο από σένα.
• Πατσιαντάς σε Μπέο: Είσαι ανιστόρητος. Ήρθες εδώ λόγω του ποδοσφαίρου, δεν ξέρεις τίποτα για την πόλη.
Επίσης, ο κ. Πατσιαντάς κατήγγειλε τους υπαινιγμούς του κ. Μπέου εναντίον του μέλους της παράταξης Θ. Κλημόπουλου.
• Πατσιαντάς: Είμαστε περήφανοι για τον Θωμά Κλημόπουλο».
• Μπέος: Εγώ δεν ανέφερα όνομα.
• Πατσιαντάς: Να έχεις την ευθύνη αυτών που λες. Είσαι κοινός συκοφάντης και θρασύδειλος.
• Μπέος: Εσύ είσαι θρασύδειλος. Εγώ δεν γνωρίζω τον Κλημόπουλο…
• Πατσιαντάς: Εμείς είμαστε άνθρωποι της εργασίας και της μέρας, δεν είμαστε άνθρωποι της νύχτας.
Σημειώνεται ότι τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου παρακολουθούσε μεταξύ άλλων ομάδα πολιτών που επευφημούσε τα λεγόμενα Μπέου, ενώ «γιουχάιζε» σε κάθε επίθεση που δεχόταν ο δήμαρχος.
Μάλιστα, σε ένα από τα «αυθόρμητα» χειροκροτήματα, ο κ. Μπέος ζήτησε να μην τον χειροκροτούν, γιατί τα στελέχη της αντιπολίτευσης δεν έχουν χειροκροτηθεί ποτέ και θα στεναχωριούνται…
Επεισόδιο δημιουργήθηκε όταν ο νομικός σύμβουλος της ΔΕΥΑΜΒ Α. Ξηρός, ο οποίος επίσης παρακολουθούσε από τις θέσεις του ακροατηρίου τη συνεδρίαση, επιτέθηκε απαξιωτικά εναντίον του κ. Πατσιαντά. Απαντώντας, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας αποκάλεσε καραγκιόζη και ανθρωπάκο τον Α. Ξηρό.
Σοβαρό φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε επίσης μεταξύ του δημάρχου και του δημοτικού συμβούλου κ. Δούρα, από τον οποίο ο κ. Μπέος ζήτησε να μην παρεμβαίνει στη διαδικασία.
• Μπέος: Μη μιλάς, σταμάτα, εδώ δεν είναι ψυχιατρείο.
Ανάλογη κόντρα καταγράφηκε και με τον δημοτικό σύμβουλο Ιάσονα Αποστολάκη, με τον κ. Μπέο να ρωτά το επάγγελμά του και εκείνος να απαντά ανταποδίδοντας το ερώτημα, ενώ πρωτοφανής ήταν η αντίδρασή του και σε παρέμβαση του Ν. Κανελλή που ζήτησε από τον δήμαρχο να σταματήσει να βρίζει.
• Μπέος: Άντε ρε λακαμά, μάσε το μουσάκι σου.
Για χωρίς φραγμό και όρια υποβάθμιση του δημοτικού συμβουλίου έκανε λόγο ο κ.Νάνος, ενώ νωρίτερα ο δήμαρχος είχε πει ότι οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης μπορούν να υποστηρίξουν το έργο της δημοτικής αρχής, κάνοντας τους τρεις μάγους στη φάτνη που θα στήσει στον Άγιο Νικόλαο».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το