Ελλάδα

Πρωτοδικείο: Παράνομη η απεργία της ΑΔΕΔΥ για την αξιολόγηση

apergia adedy

Να διακοπεί και να απαγορευτεί στο μέλλον η επανάληψη της απεργίας – αποχής από τη διαδικασία της αξιολόγησης που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, με την ίδια ή παρεμφερή μορφή και με τα ίδια ή παρεμφερή αιτήματα, ζητεί με απόφασή του το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, το οποίο έκρινε την απεργία ως παράνομη και καταχρηστική.
Σύμφωνα με το σκεπτικό της «η αμιγώς πολιτική απεργία, δηλαδή εκείνη που επιδιώκει αμιγώς πολιτικούς σκοπούς είναι παράνομη. Όταν τα αιτήματα της απεργίας συνδέονται με τα εργασιακά, οικονομικά, συνδικαλιστικά ή ασφαλιστικά συμφέροντα των εργαζομένων αλλά η ικανοποίηση των αιτημάτων αυτών ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα της πολιτείας και μπορεί να γίνει μόνο με τροποποίηση ισχυόντων ή θέσπιση νέων κανόνων δικαίου, τότε η απεργία έχει μικτό χαρακτήρα, εργασιακό ως προς τα αιτήματα και πολιτικό ως προς τον αποδέκτη.
Η συγκεκριμένη μορφή απεργίας δεν είναι μια συνηθισμένη διεκδικητική απεργία αλλά πρόκειται για απεργίας διαμαρτυρίας. Η τελευταία δεν μπορεί να έχει ως σκοπό την κάμψη της βούλησης των νομοθετικών οργάνων, ούτε μπορεί να διαρκέσει μέχρι η πολιτεία να υποκύψει και να αποδεχθεί τα αιτήματα των απεργών, διαφορετικά, αν έχει τέτοιο σκοπό, είναι παράνομη

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το