Τοπικά

Πρωτοχρονιά πλάι στους ασθενείς για εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Βόλου

Το 2020 τις βρήκε μακριά από τα αγαπημένα τους πρόσωπα, αλλά για τις τρεις εργαζόμενες του Νοσοκομείου Βόλου μικρή σημασία έχει, καθώς η Πρωτοχρονιά ήταν ακόμη μία ημέρα προσφοράς στον συνάνθρωπο.
Οι συνάδελφοί τους είναι οικογένεια και έτσι ένιωσαν ότι η αλλαγή του έτους τις βρήκε παρέα με αγαπημένα πρόσωπα.
Η νοσηλεύτρια Μαρία Μιχολίτση ξεκίνησε τη βάρδια μία ώρα πριν την έλευση του 2020 και σχόλασε την Πρωτοχρονιά, στις 7 το πρωί. Μητέρα δύο παιδιών, ενός 24χρονου αγοριού και μίας κόρης 16 ετών η Μαρία Μιχολίτση δήλωσε ότι η οικογένειά της έχει συνηθίσει την απουσία της σε γιορτές, προκειμένου να βρίσκεται στην εργασία της.
«Μετά από χρόνια το συνηθίζεις. Είναι λίγο δύσκολο για τα παιδιά να το καταλάβουν και ειδικά όταν βρίσκονται σε μικρή ηλικία. Κάποια χρονιά, όταν ο γιος μου ήταν μικρότερος, έκανε Πρωτοχρονιά μαζί μου στο Νοσοκομείο» ανέφερε.
Είκοσι λεπτά μετά την αλλαγή του χρόνου η Μαρία μαζί με συναδέλφους της προχωρούσαν στη διασωλήνωση ασθενούς. Εργάζεται στο αναισθησιολογικό τμήμα του Νοσοκομείου και όπως δήλωσε, «δεν μπορείς να ξέρεις ποιο έκτακτο περιστατικό μπορεί να προκύψει».
Η αλλαγή του χρόνου τη βρήκε μέσα στο τμήμα με συναδέλφους. «Εκείνη την ώρα δεν είχαμε κάποιο περιστατικό και αλλάξαμε χρονιά με τα κορίτσια του χειρουργείου και την αναισθησιολόγο. Μετά από ένα τέταρτο μας τηλεφώνησαν να κατέβουμε για το επείγον περιστατικό, για να διασωληνώσουμε».

Νωρίτερα, η κ. Μιχολίτση, ως γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, μοίρασε δώρα στους συναδέλφους της που δούλευαν στην αλλαγή του χρόνου.
«Δώσαμε ως δώρο ένα ξύλινο χριστουγεννιάτικο δεντράκι για να ξέρουν οι συνάδελφοι ότι τους σκεφτόμαστε» πρόσθεσε η ίδια.
Το καθήκον επιτελούσε και η Ειρήνη Καρακασίλη, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου. Αφού μοίρασε τα δώρα του Συλλόγου στους συναδέλφους της που εργάζονταν νύχτα ξεκίνησε η βάρδιά της. Το τμήμα της είναι τα Επείγοντα, όμως το βράδυ της Πρωτοχρονιάς εργαζόταν στο Γραφείο της διευθύνουσας ως υπεύθυνη.
«Η αλλαγή της χρονιάς με βρήκε στον χώρο των Επειγόντων, καθώς εκείνη την ώρα είχαμε ένα σοβαρό περιστατικό, που μετά από λίγο χρειάστηκε να διασωληνωθεί» ανέφερε στη «Θ» η Ειρήνη, μητέρα δύο αγοριών.

Για την Ειρήνη, η αλλαγή του χρόνου σε ώρα εργασίας δεν είναι κάτι καινούργιο.
«Είναι δύσκολο να αλλάζεις χρόνο μακριά από την οικογένειά σου, αλλά συνηθίζεται καθώς το δικό μας επάγγελμα δεν έχει γιορτές και αργίες. Όλα είναι στον κύκλο της δουλειάς μας, στον κύκλο της προσφοράς. Οι ασθενείς μας χρειάζονται τις γιορτινές ημέρες, όπως μας χρειάζεται και η οικογένειά μας».
Ευχές αντάλλαξε με την οικογένειά της τηλεφωνικά, όταν άλλαξε ο χρόνος. «Εργάζομαι στο Νοσοκομείο Βόλου 13 χρόνια. Έχοντας κάνει πάνω από δέκα Πρωτοχρονιές εκτός σπιτιού, τα παιδιά έχουν συνηθίσει ότι η μαμά δουλεύει τα Χριστούγεννα ή το Πάσχα. Ξέρουν ότι έτσι είναι η δουλειά. Εργαζόμαστε νύχτα, Κυριακή και θέλουμε να προσφέρουμε» σημείωσε.
Τόνισε, πως για την ίδια οι συνάδελφοί της, είναι δεύτερη οικογένεια. «Ο χώρος μας δεν είναι ένα απρόσωπο γραφείο, είμαστε σαν οικογένεια. Το επάγγελμά μας δεν θεωρείται τυχαία λειτούργημα» ανέφερε χαρακτηριστικά και ευχήθηκε υγεία, χαρά και ειρήνη σε όλο τον κόσμο.

Την ονομαστική εορτή της είχε την Πρωτοχρονιά η τραυματιοφορέας Βασιλική Λαμπαδαρίου. Η έλευση του 2020 τη βρήκε στο Νοσοκομείο Βόλου, να προσφέρει βοήθεια σε όσους είχαν ανάγκη.
«Περάσαμε την αλλαγή του χρόνου προσφέροντας στον συνάνθρωπο» δήλωσε στη «Θ» η Βασιλική, μητέρα τριών παιδιών ηλικίας 14, 16 και 21 ετών.
Με τον ερχομό του 2020 κατέφτασε και το πρώτο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέροντας περιστατικό. «Είχαμε πολλή δουλειά» δήλωσε προσθέτοντας πως τις πρώτες ευχές της αντάλλαξε με τους συναδέλφους της.
Εργάζεται στο Νοσοκομείο πεντέμισι χρόνια και ήταν η δεύτερη χρονιά που άλλαξε χρόνο ενώ εργαζόταν. «Βλέπουμε τους συναδέλφους μας σαν δεύτερη οικογένεια. Εδώ περνάμε τη μισή μας ημέρα. Η οικογένειά μου, μου είπε ότι είναι πολύ περήφανη που εργάζομαι και προσφέρω. Όταν είσαι στη δουλειά κάνεις το καθήκον σου και προσφέρεις ό,τι καλύτερο μπορείς για τον συνάνθρωπο» σημείωσε και κατέληξε με ευχές για ένα έτος με υγεία, ευτυχία και ευημερία σε όλο τον κόσμο.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το