Τοπικά

Πρώτο βραβείο πανελλήνιου διαγωνισμού σε μαθητές από το 3ο δημοτικό Αισωνίας και 8ο δημοτικό Ν. Ιωνίας

Το πρώτο βραβείο στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Let’s move κέρδισαν μαθητές των 3ου Δημοτικού Σχολείου Αισωνίας Σέσκλου και 8ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας. Οι μαθητές μαζί με τις εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής Ευαγγελία Ανδρεάδου και Σταυρούλα Μέλλη δημιούργησαν μια σειρά μικρών ιστοριών σχετικά με τα οφέλη της άσκησης τόσο για την υγεία, όσο και για την προαγωγή αξιών, μέσα από τον αθλητισμό και τη Σχολική Φυσική Αγωγή.

Η κ. Ευαγγελία Ανδρεάδου τόνισε πως «με τα σχολεία μας, το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αισωνίας Σέσκλου και 8ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας, καταφέραμε να κερδίσουμε το 1ο βραβείο στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Let’s move που διοργανώθηκε από το σωματείο Horizontes, με έγκριση του υπουργείου Παιδείας».
Η ίδια σημείωσε πως «σε μια ιδιαίτερη σχολική χρονιά και σε ένα καθαρά πρακτικό διδακτικό αντικείμενο, όπως η Σχολική Φυσική Αγωγή, καταφέραμε να λειτουργήσουμε, να εμπνευστούμε, να σχεδιάσουμε, να συνεργαστούμε και να δημιουργήσουμε κάτι ζωντανό».
Από την πλευρά της η κ. Σταυρούλα Μέλλη τόνισε ότι «δημιουργήσαμε μια σειρά μικρών ιστοριών σχετικά με τα οφέλη της άσκησης τόσο για την υγεία, διαμορφώνοντας πρότυπα για διά βίου άσκηση σχετικά με την υγεία και την ποιότητα ζωής, όσο και για την προαγωγή αξιών, όπως της φιλίας, της συνεργασίας, της συμμετοχής, μέσα από τον αθλητισμό και τη Σχολική Φυσική Αγωγή».

Μια από τις ζωγραφιές των μαθητών που «στόλισε» τα ηλεκτρονικά βιβλία από τη σειρά «το κρυμμένο μυστικό της ιστορίας»

Η ίδια πρόσθεσε ότι «τα βιβλία που δημιουργήσαμε, είναι ζωντανά, γιατί περιέχουν QR (κώδικες). Μπορεί δηλαδή ο αναγνώστης σκανάροντας με μια συσκευή (κινητό τηλέφωνο ή tablet) να ακούσει και να δει το περιεχόμενο που έχουμε δημιουργήσει».
Επί της ευκαιρίας οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής δεν ξέχασαν να ευχαριστήσουν για τη στήριξη της προσπάθειας αυτής τους διευθυντές κ. Κατερίνα Δώσσα και κ. Αντώνη Κοκκάλα, τους συναδέλφους τους, τους γονείς, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων, τη συγγραφέα κ. Αγγελική Θάνου, τους πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες κ. Όλγα Βασδέκη, κ. Χ. Βολικάκη, Ν. Μαγγίτση και κ. Ν. Σκιαθίτη, τη φιλόλογο κ. Μ. Γαϊτανίδου για τον σχολιασμό των κειμένων, τη μουσικό κ. Ν. Ζερβοπάνου και κυρίως, όπως τόνισαν, «τους μαθητές και τις μαθήτριες που χάρη στην ενεργή εμπλοκή τους, στον αυθορμητισμό και στην αστείρευτη διάθεσή τους για καινούργια πράγματα είχαμε αυτό το αποτέλεσμα».
Να σημειωθεί πως οι μαθητές/τριες που έχουν δημιουργήσει τα σκίτσα των βιβλίων ή έχουν δανείσει τις φωνές τους, είναι οι εξής: Αναστασία Μπακαλού, Ξένια Γράντζα, Αθηνά Πέππα, Χαραλαμπία Καραλή, Αναστασία Γουδίνη, Αρετή Κατσανοπούλου, Έλενα-Αλεξάνδρα Στύλα, Ευαγγελία Σαρλάρα, Άγγελος Παπούλιας, Βασιλική Κουρτέση, Παναγιώτα Μακρυγιάννη, Σπύρος Κουτουβάλας, Νικόλας Κεφαλάς, Γεωργία Κουτουβάλα, Αλέξανδρος Γαβρινιώτης, Αναστασία Γκριτζαλή, Στέφανος Καναβούρης, Άγγελος Βαμβακάς, Κατερίνα Μπατάνη, Γιάννης Μπερτζέμης, Παναγιώτης Σκαλίμης.

Οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής Σταυρούλα Μέλλη και Ευαγγελία Ανδρεάδου μαζί με τον Ν. Σκιαθίτη

Σημαντικό να αναφερθεί ότι τα σχολεία διακρίθηκαν και στον Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό Bravo School’s και εντάχθηκαν στο Δίκτυο Σχολείων Πρεσβευτών των 17 Παγκόσμιων Στόχων in Action SDGs Schools Club.
Τα ηλεκτρονικά βιβλία από τη σειρά «το κρυμμένο μυστικό της ιστορίας» των Ευαγγελίας Ανδρεάδου και Σταυρούλας Μέλλη με την εικονογράφηση των μαθητών και των μαθητριών μπορεί κανείς να τα ξεφυλλίσει και να κατεβάσει στον υπολογιστή του στο https://volosphysicaleducation.blogspot.com/2021/05/blog-post.html/.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το