Ελλάδα

Πρώτο θέμα σε όλο τον κόσμο η νίκη Τσίπρα

times

Σύσσωμος ο ξένος Τύπος και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού έχει στραμμένο το βλέμμα στην Ελλάδα και στην επόμενη μέρα μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην κάλπη. Με πρωτοσέλιδα που κάνουν λόγο για θρίαμβο, επανάσταση και σύγκρουση με τη λιτότητα, οι ξένοι αρθρογράφοι προσπαθούν να ερμηνεύσουν τι θα σημάνει η αλλαγή για την Ελλάδα αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη.

Χαρακτηριστικό το πρωτοσέλιδο της διαδικτυακής έκδοσης τουSpiegel με τον τίτλο ο Τσίπρας αξίζει μια ευκαιρία.

Τimes: Η ελληνική επανάσταση κατά της λιτότητας προκαλεί σεισμό στην Ευρώπη είναι ο τίτλος του πρωτοσέλιδου των Timeς του Λονδίνου.

Ιndependent: «Το κοινό μας μέλλον στην Ευρώπη δεν είναι το μέλλον της λιτότητας» Η Ελλάδα και η ΕΕ σε τροχιά σύγκρουσης μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ

Guardian: «H ιστορική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, τον φέρνει σε πορεία σύγκρουσης με την Ευρώπη» «Η μεγάλη νίκη του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει νέες προοπτικές και αφήνει ελπίδα αλλαγής των πολιτικών λιτότητας», επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα.

Financial Times: Ο Τσίπρας θα είναι Λούλα ή Τσάβες; Στο πρωτοσέλιδό τους αναφέρουν πως η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί νέα πρόκληση για την Ευρωζώνη. Το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας αναλύει τη ιστορική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές και προσθέτει ότι μπορεί να αποτελέσει έμπνευση για παρόμοια κόμματα στην Ευρώπη.

Liberation: Η γαλλική εφημερίδα κυκλοφορεί σήμερα με πρωτοσέλιδο τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και τίτλο: «Γενιά ΣΥΡΙΖΑ»

Στο κύριο άρθρο της η εφημερίδα κάνει λόγο για την ώρα του συμβιβασμού στην Ευρώπη

Daily Mail: Οι Ελληνικές εκλογές αφήνουν την Ελλάδα στην κρίση: Η Ακρα Αριστερά κατάφερε τη νίκη με την υπόσχεση να βάλει τέλος στην λιτότητα καθώς η ΕΕ αγκαλιάζει την «καταστροφή»

Reuters: Ο Τσίπρας σχηματίζει αντιμνημονιακή κυβέρνηση μετά την συντριπτική νίκη αναφέρει το πρακτορείο επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να επιδιώξει συμφωνία για να ξεκλειδώσει τη δόση των 7 δισ ευρώ έως την 28η Φεβρουαρίου. Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα ενισχύσει άλλες δυνάμεις που τάσσονται κατά της λιτότητας στην Ευρώπη.

WSJ: Η ελληνική ψήφος φέρνει νέα σύγκρουση στην Ευρώπη γράφει η εφημερίδα και επισημαίνει ότι ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κλείσει συμφωνία με τους ΑΝΕΛ

Νew York Times: Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ που φέρνει τον Αλέξη Τσίπρα στην πρωθυπουργία είναι ένα δραματικό ορόσημο, σε μια στιγμή που η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση στην Ευρώπη έχει προκαλέσει λαϊκή οργή.

Washington Post: Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ καθώς η Ελλάδα απορρίπτει την λιτότητα.

Βloomberg: Πρώτο θέμα και εδώ η νίκη του Αλέξη Τσίπρα με πλήθος άρθρων και για την επόμενη μέρα, την στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στους δανειστές, και των δανειστών απέναντι στην Ελλάδα.

Αρθρο του Μοχάμεντ ελ Εριάν, του επικεφαλής οικονομολόγου της Allianz στο πρακτορείο αναφέρει ότι το Grexit δεν είναι αναπόφευκτο αλλά για να μειώσει το ρίσκο ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει πολύ σύντομα να κάνει την στροφή που έκανε ο Λούλα (ο πρώην ο πρόεδρος της Βραζιλίας). Να καθησυχάσει τις αγορές ότι η χαλάρωση της λιτότητας θα συνοδευτεί από μια μεγάλη ώθηση στις δομικές μεταρρυθμίσεις.

BBC: Ο νικητής των εκλογών στην Ελλάδα υπόσχεται να τελειώσει τον «πόνο».

CNN: Η Ελλάδα «αφήνει πίσω της την λιτότητα»

Irish Times: Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι οι Ελληνες ψήφισαν κατά της λιτότητας

TIME: Η Αριστερά νίκησε στην Ελλάδα.

Εconomist: Νίκησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Εl Pais: Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται να βάλει τέλος στη λιτότητας

Corriere della Sera: Θρίαμβος του Τσίπρα

China Daily: Νίκη της Αριστεράς στην Ελλάδα

Πηγή:thetoc.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το