Παραπολιτικά

Πρότυπο «Θ»

Πλημμύρισαν την Τετάρτη, οι συνεργάτες του Α. Μπέου, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με φωτογραφίες του δημάρχου, ο οποίος είχε ανέβει σε ένα απορριμματοφόρο και χαιρετούσε το λαό του… Την σκηνοθετική επιμέλεια της παράστασης, δε γνωρίζουμε ποιος την είχε αναλάβει, αλλά από τις αναρτήσεις στο fb εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς ποιος ήταν ο …Δαλιανίδης.
Οι επικοινωνιολόγοι του Α. Μπέου έχουν βαλθεί να αποδείξουν ότι ο δήμαρχος είναι στενότατος συγγενής σπουδαίων πολιτικών του παρελθόντος που διακρίθηκαν για πολλά αλλά, πρωτίστως, για τη ροπή σε ανάλογες δημόσιες εκδηλώσεις του κιτς. Κατά καιρούς, τέτοιες προσωπικότητες έχουν διαπρέψει σε πολλούς χώρους – με κορυφαίο, φυσικά, τον Πανίκα Ψωμιάδη, ο οποίος όντας μια κατηγορία από μόνος του δημιούργησε τη δική του σχολή και βρίσκει μιμητές.
Να σημειώσουμε ότι ο δήμαρχος «αποθεώθηκε» στο fb από τους συνεργάτες του, το κοινό του, τους ψηφοφόρους του. Χαμός.
Απορούμε όμως γιατί επιμένει, μέσω των επικοινωνιακών τρικ να απευθύνεται στο κοινό που έχει ήδη κερδισμένο και προσκολλημένο πάνω του.
Εκτός από αυτούς που αισθάνονται εθνικά υπερήφανοι όταν τον βλέπουν καβάλα στο απορριμματοφόρο υπάρχει και μια ολόκληρη-άλλη- κοινωνία που παράγει, δημιουργεί, διαμορφώνει και ερμηνεύει φαινόμενα πολύ πιο σύνθετα από ένα βιντεοκλίπ του Παντελίδη. Μήπως θα πρέπει να απευθυνθεί και σε εκείνη; Λέμε, μήπως…

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το