Επιστήμη

Πρωτιά σε διαγωνισμό της Microsoft για φοιτητές του ΑΠΘ

amanda708_0

Στην 81η ΔΕΘ θα παρουσιαστεί το παιχνίδι που έφτιαξαν τέσσερις φοιτητές του ΑΠΘ και κατέκτησε την πρώτη θέση σε διαγωνισμό της Microsoft.

Στην προσεχή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που θα πραγματοποιηθεί απο 10 έως και 18 Σεπτεμβρίου, θα παρουσιαστεί το καινοτόμο και πρωτοποριακό παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας κατά του bullying, με τίτλο «Amanda project».
Το παιχνίδι κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία World Citizenship στον 14ο διαγωνισμό Imagine Cup της Microsoft, που έγινε στο Σιάτλ των ΗΠΑ και συμμετείχαν οι 35 καλύτερες ομάδες από όλο τον κόσμο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική σημερινή ανακοίνωση της ΔΕΘ-Helexpo, το Amanda project, που ανέπτυξαν τέσσερις φοιτητές του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, θα παρουσιαστεί στο θεματικό αφιέρωμα E-gaming και θα βρεθεί στο επίκεντρο του Φεστιβάλ Τέχνης, Επιστήμης και Τεχνολογίας. Το Φεστιβάλ διοργανώνει ο εθνικός εκθεσιακός φορέας, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος, «Artecitya. Οραματιζόμενοι την Πόλη του Αύριο (2014-2018)» (www.artecitya.eu), με την υποστήριξη του προγράμματος Δημιουργική Ευρώπη της ΕΕ.
Στόχος του Φεστιβάλ Τέχνης, Επιστήμης και Τεχνολογίας είναι η εξερεύνηση διαφορετικών μορφών συνέργειας μεταξύ τέχνης, επιστήμης και τεχνολογίας, μέσα από την συνεργασία μεταξύ δημιουργών και προγραμματιστών.

Την ομάδα των νικητών αποτελούν οι φοιτητές Βασίλης Μπαλτατζής, Μαργαρίτα Μπίντση, Γιώργος Σχινάς και Ηλίας Χρυσοβέργης και κατάφεραν να πάρουν την πρώτη θέση στην κατηγορία τους στον διαγωνισμό. Το Amanda project το σχεδίασαν υπό την καθοδήγηση του καθηγητή και μέντορά τους Λεόντιου Χατζηλεοντιάδη.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το