Τοπικά

Πρωτιά μαθητών του 2ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας σε αγώνες Special Olympics “Θ”

thumbnail_20160509_125203

Κρατώντας τα χρυσά μετάλλια στο λαιμό τους που κατέκτησαν στους φετινούς μαθητικούς αγώνες Special Olympics, οι δύο μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας Μάρκος Απόστολος Σκυργιανός και Νικόλας Παπανδρέου τονίζουν τη μεγάλη σημασία που έχει στη ζωή μας ο αθλητισμός και πώς μπορεί να συνδυαστεί αρμονικά με το σχολείο.

Οι δύο μαθητές της Α’ Τάξης σημείωσαν σημαντική επιτυχία στους μαθητικούς αγώνες Special Olympics που πραγματοποιήθηκαν στο Λουτράκι πριν μερικές ημέρες. Οι δύο τους έλαβαν το χρυσό μετάλλιο στο διπλό τένις, ενώ ο Μάρκος Απόστολος έλαβε το χρυσό μετάλλιο στο μονό τένις και ο Νικόλας το αργυρό μετάλλιο.

Η επιτυχία τους δεν ήρθε τυχαία, καθώς εδώ και πέντε χρόνια αθλούνται και προπονούνται συστηματικά με το τένις. Μάλιστα, όπως ανέφεραν, η προπόνηση γίνεται στο αθλητικό κέντρο του Ασύλου κάθε Τρίτη και Πέμπτη.

Η φετινή τους επιτυχία είναι μεγάλη, καθώς στους αγώνες συμμετείχαν και Αμερικανοί αθλητές που είχαν βγει πρωταθλητές σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Εύχομαι στο μέλλον να έχουμε και άλλες επιτυχίες, αλλά και προοπτικές. Βέβαια εκτός από τις νίκες στο πρόγραμμα είναι και οι ήττες. Σημασία έχει η ενεργοποίηση με τον αθλητισμό που αποτελεί χαρά ζωής. Και ευχαριστούμε τη σχολική κοινότητα για την υποστήριξη που μας παρέχει, αλλά και τον δάσκαλό μας στο τένις κ. Άγγελο Ποντίδα» είπε ο Μάρκος Απόστολος.

«Το τένις μού αρέσει πολύ ως άθλημα. Στους αγώνες το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό, αλλά με την προσπάθεια που κάναμε, τα καταφέραμε» τόνισε ο Νικόλας.

Ο διευθυντής του σχολείου κ. Γιάννης Χιώτογλου επισήμανε πως «οι δύο μαθητές μάς έδωσαν μεγάλη χαρά με την επιτυχία τους στους αγώνες στο Λουτράκι και έκαναν περήφανους τους γονείς τους. Παράλληλα οι δύο μαθητές συνδυάζουν αρμονικά τον αθλητισμό με την επίδοση στο σχολείο. Και η αξία του αθλητισμού είναι η ίδια η συμμετοχή. Αυτό είναι το μεγαλύτερο όφελος».

Και οι δύο μαθητές θέλουν να ασχοληθούν με την πληροφορική.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το