Τοπικά

Πρωτιά 40χρονου Βολιώτη από το Νυχτερινό στο Πολυτεχνείο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Ένας 40χρονος Βολιώτης κατάφερε να περάσει στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών, της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ο Απόστολος Αλπούς από προχθές έχει κάθε λόγο να υπερηφανεύεται, αφού με 17.900 μόρια εισήχθη πρώτος στη σχολή του, από όλους τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ ανά το πανελλήνιο.
Tα τελευταία τρία χρόνια φοίτησε στο 4ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας Βόλου, επιλέγοντας τον τομέα της μηχανολογίας. Ήταν το δεύτερο πτυχίο ειδικότητας που πήρε. Το διάστημα 2013-2016 ολοκλήρωσε την ειδικότητα του τεχνικού ηλεκτρολογίας, αν και πριν από μία τριετία δεν μπόρεσε να συμμετάσχει στις πανελλαδικές, εξαιτίας του νόμου Φίλη, που ίσχυε τότε και απέκλειε τους κατόχους απολυτηρίου Γενικού Λυκείου (το 1997 αποφοίτησε από το 1ο Γενικό Λύκειο Βόλου). «Ξαναπήγα σχολείο, χάρη στην προτροπή ορισμένων φίλων. Αντί να σπαταλάμε τις ώρες μας το απόγευμα σε βόλτες, είπαμε να κάνουμε κάτι πιο χρήσιμο. Στην πορεία είδαμε ότι είχαμε τις δυνατότητες να πετύχουμε κάτι καλό και συνεχίσαμε», είπε χαρακτηριστικά.

Στις φετινές πανελλαδικές, δίχως μάλιστα να κάνει ούτε μία ώρα ιδιωτικό φροντιστήριο, πέρα από τη διδασκαλία στο σχολείο του, τα πήγε περίφημα. Μπήκε σε ένα σπουδαίο ακαδημαϊκό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μάλιστα με πρωτιά σε όλη τη χώρα για απόφοιτους ΕΠΑΛ. Το πλέον εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι πως εκτός από τον 40χρονο, σύσσωμο το υπόλοιπο τμήμα του στο 4ο Εσπερινό ΕΠΑΛ, πέρασε σε πανεπιστημιακές σχολές. Άλλοι δώδεκα συμμαθητές του έδωσαν πανελλαδικές και άπαντες θα συνεχίσουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με το ποσοστό επιτυχίας να αγγίζει το 100% στη συγκεκριμένη σχολική μονάδα.

Ο Απόστολος Αλπούς πληροφορήθηκε την εισαγωγή του στην Πολυτεχνική Σχολή εν πλω… Τον τελευταίο καιρό βοηθά φιλικό του πρόσωπο σε ταξίδια με τουριστικά σκάφη και χθες έμαθε για την επιτυχία του, ενόσω ταξίδευε από τη Σκόπελο με προορισμό τη Σκύρο. «Ένιωσα πολύ όμορφα, μόλις είδα τις βάσεις και πού πέρασα», εξομολογήθηκε, αν και τα καλά γραπτά, του είχαν δώσει βάσιμες ελπίδες για την εισαγωγή του στη σχολή της αρεσκείας του. «Με τα μόρια που είχα, γνώριζα πως θα έπιανα τη σχολή. Υπήρχε υπόβαθρο, αλλά μας βοήθησαν απίστευτα οι καθηγητές στο σχολείο και τους ευχαριστώ. Δεν υπολόγιζα πάντως, πως θα ήμουν πρώτος εισακτέος από τα ΕΠΑΛ όλης της χώρας, ημερήσια και εσπερινά».

Αν και φέτος συμπλήρωσε αισίως την 4η δεκαετία της ζωής του, παραμένει φιλομαθής. Πέρα από το γεγονός ότι τα τελευταία έξι χρόνια κάθισε στα σχολικά θρανία, έχει πτυχίο εκπαιδευτή καταδύσεων, αλλά κυρίως αρέσκεται να ασχολείται με πράγματα, που σχετίζονται με την τεχνολογία. «Είναι κάτι που μ’ αρέσει. Σκοπεύω να πάω κανονικά στη σχολή. Γι’ αυτό επέλεξα και τον Βόλο. Με τα μόρια που είχα, περνούσα τόσο στο Μετσόβιο, όσο και στο Αριστοτέλειο. Όμως, θέλησα να μείνω εδώ, στην πόλη που ζω με την οικογένειά μου, για να έχω τη δυνατότητα να σπουδάσω».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Σοκ στη Φινλανδία: Ακροδεξιός μαχαίρωσε και τραυμάτισε 12χρονο

Ένας άνδρας με ακροδεξιές πεποιθήσεις θεωρείται ότι είναι αυτός που επιτέθηκε με μαχαίρι και τραυμάτισε…

15 Ιουνίου 2024

Μαθητές που έπαιζαν μπουγέλο δέχτηκαν επίθεση από αδέσποτα σκυλιά

Άσχημη κατάληξη είχε το παιχνίδι μαθητών του δημοτικού Κάτω Καστριτσίου στο πάρκο του Πανεπιστημίου Πατρών.…

14 Ιουνίου 2024

Θάσος: Εντοπίστηκε ανθρώπινο κρανίο σε παραλία

Ένα μακάβριο εύρημα εντόπισε δύτης το μεσημέρι της Παρασκευής (14/6), σε παραλία της Θάσου. Ειδικότερα,…

14 Ιουνίου 2024

ΠΑΣΟΚ: Ανώτατη πηγή – «Θα τηρηθεί το καταστατικό, κάλπες το 2025»

Πληροφορίες για επίσπευση των διαδικασιών για εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ με τις κάλπες να στήνονται…

14 Ιουνίου 2024

Eurostat: Αύξηση κατά 0,9 μονάδες του ποσοστού απασχόλησης στην Ελλάδα το α’ τρίμηνο

Tο ποσοστό απασχόλησης στην Ελλάδα, για τα άτομα ηλικίας 20-64 ετών, αυξήθηκε κατά 0,9% στο…

14 Ιουνίου 2024

Euro 2024: Σκωτσέζος οπαδός σήκωσε το κιλτ του σε ζωντανή μετάδοση

Ξεκίνησε η φρενίτιδα του Euro 2024 με τη γηπεδούχο Γερμανία να υποδέχεται τη Σκωτία. Οι…

14 Ιουνίου 2024