Τοπικά

Πρώτη συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου – Ποιοι εκλέχθηκαν στο προεδρείο και την Οικονομική Επιτροπή 

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 7 το απόγευμα, στο Ξενία, η πρώτη συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου, με θέμα την εκλογή Προεδρείου του Δ.Σ. και της Οικονομικής Επιτροπής.

Η συνεδρίαση του πρώτου Δημοτικού Συμβουλίου ξεκίνησε με τις ομιλίες και τις ευχές του Προεδρεύοντα κ. Νικόλαου Βαφίνη και του Δημάρχου κ. Σταμάτη Περίσση. Στην συνέχεια ακολούθησε ψηφοφορία για την εκλογή Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ευσταθίου διαφώνησε με τις τροποποιήσεις της σχετικής νομοθεσίας και γι’ αυτό τον λόγο δεν κατέθεσε υποψηφιότητα για αντιπρόεδρο του Δ.Σ και η παράταξή του δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία. Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Αναγνώστου είπε ότι είναι διακοσμητική η θέση του αντιπροέδρου και του γραμματέα του Δ.Σ. και επίσης δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία.

Η πλειοψηφία είχε προτείνει για το αξίωμα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου τον κ. Άγγελο Ξηντάρη, ο οποίος και εκλέχτηκε. Για το αξίωμα του Αντιπροέδρου του Δ.Σ. εκλέχτηκε η κ. Ιωάννα Ευσταθίου και για το αξίωμα του γραμματέα του Δ.Σ. εκλέχτηκε η κ. Μαρία Σοφικίτου.

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με την διαδικασία της εκλογής των μελών της Οικονομικής Επιτροπής. Η επταμελής Οικονομική Επιτροπή αποτελείται από 3 εξ αξιώματος μέλη τα οποία είναι ο Δήμαρχος κ. Σταμάτη Περίσση, ο οποίος θα είναι Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και οι δυο αντιδήμαρχοι κ. Νικόλαος Βαφίνης και κ. Αριστείδης Βούλγαρης και από 4 εκλεγμένα μέλη.

Μετά από μυστική ψηφοφορία για την επιλογή των τεσσάρων μελών της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, εκλέχτηκαν τα παρακάτω τακτικά μέλη:
Σάββα – Γκόλια Μαρία
Κουκουρίνη – Φύβγα Σταματούλα
Καρβέλη Σπυριδούλα
Αναγνώστου Γιώργος

Τα αναπληρωματικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής είναι οι: Σοφικίτου – Σίσκου Μαρία, Ευσταθίου Ιωάννα, Πατσής Ρηγίνος, Ξηρογιάννης Γιάννης.

Κλείνοντας την συνεδρίαση του πρώτου Δημοτικού Συμβουλίου ο νέος Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Άγγελος Ξηντάρης, υπενθύμισε ότι τα πρακτικά της συνεδρίασης θα αποσταλούν αρχικά στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και ανακοίνωσε τους παρευρισκόμενους Δημοτικούς Συμβούλους ότι θα ενημερώνονται ηλεκτρονικά τόσο για τις ημερομηνίες διεξαγωγής των Δημοτικών Συμβουλίων όσο και για τις εισηγήσεις και τα θέματα που πρόκειται κάθε φορά να συζητηθούν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το