Ελλάδα

Πρώτη η Ραχήλ Μακρή στην Κοζάνη – Ηττα για την Αντζελα Γκερέκου στην Κέρκυρα

makri

Πολύ μπροστά από τον δεύτερο συνυποψήφιό της βρίσκεται η Ραχήλ Μακρή στην εκλογική περιφέρεια της Κοζάνης, που φαίνεται να καταλήγει στον ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα, η Αντζελα Γκερέκου υπολείπεται κατά πολύ του συνυποψηφίου της στη Νέα Δημοκρατία Στέφανου Γκίκα
Με ενσωματωμένο σχεδόν το 60% των αποτελεσμάτων από τα εκλογικά τμήματα της Κοζάνης, ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει 20.100 ψήφους και η Νέα Δημοκρατία 18.200 ψήφους.

Η Ραχήλ Μακρή, που πήρε «μετεγγραφή» στο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη διαγραφή της από τους Ανεξάρτητους Ελληνες, έπαιξε καίριο ρόλο καθώς είναι πρώτη σε σταυρούς με 3.700 και μάλιστα με διαφορά σχεδόν 1.500 σταυρών από τον δεύτερο υποψήφιο του κόμματος.
Στην Κέρκυρα, αντίθετα, η Αντζελα Γκερέκου (που πέρασε από το ΠΑΣΟΚ στο κόμμα του Αντώνη Σαμαρά), δεν μπόρεσε να αποτελέσει ανάχωμα στην επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ, που με ενσωματωμένο πάνω από το 55% των αποτελεσμάτων κερδίζει σχεδόν 45% των ψήφων έναντι 22% της Νέας Δημοκρατίας.
Και όχι μόνο αυτό, αλλά όπως φαίνεται δεν μπόρεσε να κρατήσει και τους δικούς της ψηφοφόρους, καθώς με 1.100 ψήφους (το 2012 είχε πάρει συνολικά 2.637 σταυρούς) είναι πολύ πίσω από τον συνυποψήφιό της στη Νέα Δημοκρατία Στέφανο Γκίκα, που έχει ήδη πάνω από 2.500.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το