Πολιτισμός

Πρώτη προβολή για το 2020 στο CineDoc Βόλου με το ντοκιμαντέρ «Νορμάλ»

Για την πρώτη του προβολή για το 2020 το φεστιβάλ ντοκιμαντέρ CineDoc Βόλου έχει επιλέξει το βραβευμένο ντοκιμαντέρ της Ιταλίδας σκηνοθέτριας Adele Tulli Νορμάλ. Η προβολή θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 18 Ιανουαρίου, ώρα 19.30, στο δημοτικό κινηματοθέατρο «Αχίλλειον». Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση. Το CineDoc Βόλου πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με τη Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου και σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου Αθήνας Ethnofest.
Η ταινία παρακολουθεί τους μηχανισμούς κατασκευής και αφομοίωσης του φύλου στη σύγχρονη κοινωνία και τα στερεότυπα του τι είναι νορμάλ. Από τα κορίτσια που ακόμα ντύνονται πριγκίπισσες και τα αγόρια που αγαπούν τις μηχανές, μέχρι την καθημερινότητα των ζευγαριών, η συμπεριφορά μας είναι ένα συνεχές παιχνίδι με τα στερεότυπα που αφορούν στο φύλο μας. Το ντοκιμαντέρ, γεμάτο αντιπαραθέσεις και οπτικές προκλήσεις, παρατηρεί αγόρια και κορίτσια καθώς αποφασίζουν τι είναι νορμάλ στην εμφάνισή τους, τη συμπεριφορά τους, τις σχέσεις τους και τον ελεύθερο χρόνο τους.
«…αν το να είσαι άντρας ή γυναίκα είναι κάτι φυσικό, τότε γιατί πρέπει οι άλλοι να μας υπενθυμίζουν τόσο συχνά πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε;… Μια ταινία που ο κάθε θεατής θα δει με τον δικό του τρόπο» (The Hollywood Reporter).

Η ταινία θα προβληθεί με ελληνικούς υπότιτλους.
Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ, φοιτητικό 4 ευρώ. Εισιτήρια αριθμημένων θέσεων για την προβολή είναι διαθέσιμα στο κατάστημα ψηφιακών εκτυπώσεων «Έντεκα» (Εμπορικό Κέντρο Nakos Center, επί του στενού της οδού Αλοννήσου), τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορεί κάποιος να επισκεφτεί το www.cinedoc.gr, τη σελίδα του CineDoc Βόλου στο Facebook – CineDoc-Greece (Volos) και τον αντίστοιχο λογαριασμό στο Instagram @cinedocvolos.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το