Τοπικά

Πρώτη προτεραιότητα για τον M. Μιτζικό η επαναλειτουργία των λατομείων στη Συκή

Πρώτη προτεραιότητα αποτελεί για τον επικεφαλής της παράταξης «Ενωτική Αυτοδιοικητική Κίνηση Νοτίου Πηλίου» και υποψήφιο Δήμαρχο κ. Μιχ. Μιτζικό η επαναλειτουργία των λατομείων στην περιοχή της Συκής. Το παραπάνω τόνισε σε επίσκεψή του στη Συκή στη διάρκεια πολυπληθούς συγκέντρωσης, όπου επέρριψε ευθύνες στην απερχόμενη Δημοτική Αρχή για το γεγονός ότι δεν ενήργησε σωστά για την ανανέωση των αδειών των λατομείων.
«Ως νέα Δημοτική Αρχή θα εξαντλήσουμε κάθε πολιτική πίεση και όλα τα ένδικα μέσα για να ανανεωθούν άμεσα οι άδειες λειτουργίας των λατομείων και τουλάχιστον σε πρώτη φάση να εξασφαλιστεί προσωρινή άρση απαγόρευσης» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μιτζικός μιλώντας στους κατοίκους της Συκής.
Ένα ακόμη θέμα που απασχολεί τους παραγωγούς της περιοχής, είναι αυτό της αποκατάστασης των σοβαρών προβλημάτων στο αγροτικό οδικό δίκτυο, καθώς όπως ανέφεραν στον κ. Μιτζικό, βρίσκεται σε χείριστη κατάσταση. «Δεν είναι δυνατόν οι αγρότες της Συκής να μην μπορούν να προσεγγίσουν τις καλλιέργειές τους, λόγω της απαράδεκτης εικόνας που παρουσιάζει η αγροτική οδοποιία» δήλωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου.

Οι κάτοικοι της Συκής έθεσαν υπόψη του κ. Μιτζικού και τα προβλήματα στα αντλιοστάσια ύδρευσης, καθώς όπως ανέφεραν «δεν έχει γίνει καμία εργασία αποκατάστασης των περιφράξεων και παρουσιάζουν εικόνα εγκατάλειψης». Ο ίδιος δεσμεύτηκε για άμεση υλοποίηση παρεμβάσεων ώστε να μην υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης στα αντλιοστάσια, καθώς πρέπει να εξαλειφτεί κάθε πιθανότητα δολιοφθοράς, που θα έχει επιπτώσεις στη δημόσια υγεία.
Επίσης, συνομιλώντας με τους κατοίκους της Συκής τόνισε πως «για την παράταξή του αποτελεί προτεραιότητα η αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου δικτύου ύδρευσης, το οποίο αποτελείται από αμιαντοσωλήνες.
Σχετικά με την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, ο κ. Μιτζικός επισήμανε στους κατοίκους της Συκής πως θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο της οδικής σύνδεσης των παραλιών Ποτιστικά και Ποτόκι. «Πρόκειται για 3χλμ δρόμο που θα διευκολύνει τους επισκέπτες και τους ντόπιους» τόνισε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το