Τοπικά

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τη διαδικασία επιλογής μαθητών στο Μουσικό Σχολείο Βόλου

Οι αιτήσεις για τη συμμετοχή στην διαδικασία επιλογής για τη φοίτηση στην Α΄ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Βόλου, για το σχολικό έτος 2019-20, άρχισαν. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων, που ξεκίνησε στις 6/5/2019,  λήγει στις 30/5/2019. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη γραμματεία του σχολείου κάθε εργάσιμη μέρα από τις 8π.μ έως 13.30. (Τέρμα 54 Συντάγματος ΕΛΑΣ, τηλ. 2421071096 και 2421047155.)
Οι ενδιαφερόμενοι, γονείς και μαθητές, είναι χρήσιμο να γνωρίζουν ότι:
Οι εξετάσεις θα γίνουν στο σχολείο στις 19-20/6/2019. Το σχολείο θα ενημερώσει τους υποψήφιους για τις λεπτομέρειες της διαδικασίες επιλογής στις 13/6/2019, στη 1:00 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας:
1. Τα Θέματα στα οποία αξιολογούνται οι υποψήφιοι μαθητές για την εγγραφή τους στην Α΄ τάξη Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου είναι: Ρυθμός, Ακουστική ικανότητα, Φωνητική ικανότητα, Διάκριση ηχοχρωμάτων και προαιρετικά ένα Μουσικό Όργανο (ευρωπαϊκό ή παραδοσιακό), σε επίπεδο αντίστοιχο τουλάχιστον της Κατωτέρας Σχολής.
Κάθε ένα από τα θέματα αυτά αξιολογείται χωριστά από τους βαθμολογητές. Το άθροισμα των βαθμών των πέντε (5) βαθμολογητών, ανά εξεταζόμενο θέμα, αποτελεί τον τελικό βαθμό του θέματος αυτού με άριστα το εκατό (100). Το άθροισμα του συνολικού αριθμού μονάδων που συγκέντρωσε ο υποψήφιος διαιρούμενο δια του τέσσερα (4), για τους υποψηφίους που εξετάζονται μόνο στα τέσσερα υποχρεωτικά θέματα και, κατ’ αντιστοιχία, δια του πέντε (5), για όσους επιλέγουν να εξεταστούν και σε Μουσικό Όργανο, αποτελεί τον τελικό βαθμό κατάταξης του υποψηφίου σε πίνακα.
Είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι υποψήφιοι ότι δεν είναι απαραίτητη κάποια μουσική προπαιδεία προκειμένου να συμμετάσχει κάποιος απόφοιτος δημοτικού στη διαδικασία επιλογής. Τα θέματα προορίζονται για όλα τα παιδιά προκειμένου να διαπιστωθεί η κλίση τους στη μουσική και όχι το επίπεδό τους στα διάφορα μουσικά όργανα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το