Τοπικά

Προθεσμία για να απολογηθούν αύριο πήραν οι τρεις Αλβανοί για τον ένα τόνο χασίς που βρέθηκε στην Αλόννησο

Nέα προθεσμία ζήτησαν και έλαβαν σήμερα οι τρεις Αλβανοί που οδηγήθηκαν στον Ανακριτή Βόλου και κατηγορούνται για διακίνηση μεγάλης ποσότητας κάνναβης.
Οι τρεις Αλβανοί κατηγορούνται πως συνδέονται με τον τέταρτο συμπατριώτη τους, που φέρεται να έκρυψε τον ένα τόνο κάνναβης σε σπηλιά, στη νησίδα Πιπέρι Β. Σποράδων.

Πρόκειται για τρεις Αλβανούς ηλικίας 42, 42 και 25 ετών, οι οποίοι κρατούνταν στη Μυτιλήνη για άλλο αδίκημα και συγκεκριμένα για παράνομη μεταφορά μεταναστών, ωστόσο ο Ανακριτής Βόλου εξέδωσε ένταλμα σύλληψης και γι’ αυτούς, θεωρώντας πως ενέχονται στην εγκληματική οργάνωση, που έκρυψε στη νησίδα των Β. Σποράδων τον ένα τόνο κάνναβη.
Σήμερα οδηγήθηκαν παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης στα δικαστήρια του Βόλου για να απολογηθούν, ωστόσο ζήτησαν προθεσμία για αύριο καθώς ο δικηγόρος που τους εκπροσωπεί κατέθεσε κώλυμα και δεν μπόρεσε να παρευρεθεί.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται με την σύλληψη στο Αγκίστρι Αίγινας, στις 29 Σεπτεμβρίου, του τέταρτου μέλους της φερόμενης ως εγκληματικής οργάνωσης, ενός 35χρονου, που φέρεται να μαρτύρησε πως είχε κρύψει την κάνναβη στη νησίδα Πιπέρι. Στις 30 Σεπτεμβρίου έγινε συνδυασμένη επιχείρηση από το Λιμενικό και την Αστυνομία σε σπηλιά της νησίδας, όπου βρέθηκαν οι 106 σάκοι με 1.172 κιλά κάνναβη, αξίας άνω των 1.700.000 ευρώ στις πιάτσες των ναρκομανών.
Ο 35χρονος απολογήθηκε στον Ανακριτή Βόλου και κρίθηκε προφυλακιστέος, καθώς η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου άσκησε ποινική δίωξη για ιδιαίτερη διακεκριμένη περίπτωση εισαγωγής, μεταφοράς, αποθήκευσης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών και για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση κατ’ εξακολούθηση. Οι τρεις Αλβανοί που μεταφέρθηκαν στο Βόλο, είχαν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι με σχετική Διάταξη του Εισαγγελέα Πρωτοδικείου Μυτιλήνης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το