Τοπικά

Πρωτεύσαντες από τα ΕΠΑΛ Μαγνησίας (photos)

Δεκάδες υποψήφιοι των ΕΠΑΛ Μαγνησίας, συνδυάζοντας την τεχνική κατάρτιση με τη θεωρητική μόρφωση, έδωσαν πανελλαδικές εξετάσεις με την ελπίδα της εισαγωγής τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Με προγραμματισμό, μελέτη, πίστη στις δυνατότητές τους σημείωσαν καλές επιδόσεις έχοντας πλέον στέρεες βάσεις για να εισαχθούν στα πανεπιστήμια.

1ο ΕΠΑΛ Βόλου
Στο 1ο ΕΠΑΛ Βόλου με 18.430 μόρια πέτυχε την καλύτερη βαθμολογία ο Σταύρος Ανδραδόπουλος από τον τομέα Πληροφορικής, ο οποίος στοχεύει την εισαγωγή του στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και συγκεκριμένα στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Ο ίδιος προέρχεται από πολύτεκνη οικογένεια και είναι το τρίτο παιδί, ενώ ο βαθμός του στα Δίκτυα ήταν 20, αν και όπως τόνισε η Πληροφορική ήταν το δυνατό του στοιχείο.
Ο Ηλίας Πακάκης από τον τομέα Οικονομίας Διοίκησης συγκέντρωσε 16.765 μόρια και στοχεύει στις Τουριστικές Σπουδές του Πανεπιστημίου Πειραιώς. «Προσπάθεια, όρεξη, ενδιαφέρον και να σου αρέσει αυτό που κάνεις είναι αυτά που σε κάνουν να πετύχεις» τόνισε ο ίδιος.
Από την πλευρά του ο Μπανούς Ράμα από τον τομέα Πληροφορικής με 15.780 μόρια, θέλει να περάσει στο Μηχανικών Πληροφορικής στη Θεσσαλονίκη ή τη Λάρισα. Όπως τόνισε, το καλό και σωστό διάβασμα, αλλά και η παρακολούθηση των μαθημάτων στο σχολείο είναι ο κατάλληλος συνδυασμός για την επιτυχία στις πανελλαδικές εξετάσεις.
Τέλος, ο Μιχαήλ Άγγελος Τσιαντάκης από τον τομέα Πληροφορικής συγκέντρωσε 15.400 μόρια και επιθυμία του είναι να περάσει στο Τεχνικών Εφαρμογών της Λάρισας. Ο ίδιος, παιδί μονογονεϊκής οικογένειας, επισήμανε ότι το μυστικό της επιτυχίας είναι ο προγραμματισμός, το διάβασμα όλη τη χρονιά και η προσοχή στην τάξη.

3ο ΕΠΑΛ Βόλου
Στο 3ο ΕΠΑΛ Βόλου τη μεγαλύτερη βαθμολογία συγκέντρωσε με 19.435 μόρια η Σμαράγδα Λιάτσικου, η οποία θα κάνει το όνειρό της πραγματικότητα με την εισαγωγή της στην Ιατρική της Λάρισας.
Η Ιωάννα Μινγκόλλα από τον τομέα Υγείας, Πρόνοιας και Ευεξίας με 18.700 μόρια στοχεύει στην Ιατρική Λάρισας. «Συστηματικό διάβασμα, η βοήθεια από το φροντιστήριο και η υποστήριξη από τους καθηγητές του φροντιστηρίου και του σχολείου, αλλά και από την οικογένεια είναι τα συστατικά της επιτυχίας» επισήμανε.
Από την πλευρά του ο Δημήτρης Μπάρδας, το τρίτο παιδί τρίτεκνης οικογένειας, από τον τομέα Υγείας, Πρόνοιας και Ευεξίας, με βαθμολογία 18.270 και στόχο την Ιατρική στη Λάρισα, αναφέρθηκε στο πολύ διάβασμα που πρέπει να κάνει κάποιος, αν θέλει να πετύχει τους στόχους του.
Ο Ευάγγελος Γαβριήλ Πίτσιος, ο οποίος προέρχεται από μονογονεϊκή οικογένεια, από τον τομέα Υγείας, Πρόνοιας και Ευεξίας, συγκέντρωσε 18.105 μόρια και πρώτος του στόχος είναι το Τμήμα Νοσηλευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. «Διάβασμα, όρεξη και συγκέντρωση στον στόχο σου, αλλά και να είσαι κατασταλαγμένος σε ποια σχολή θέλεις να περάσεις είναι τα στοιχεία που σου δίνουν την ώθηση για την επιτυχία» ανέφερε.
Ο Γιώργος Μαντζανάς από τον τομέα Υγείας, Πρόνοιας και Ευεξίας με 17.520 μόρια θέλει να περάσει Φυσικοθεραπεία ή Εργοθεραπεία. Για τον ίδιο το μυστικό για την επιτυχία στις πανελλαδικές είναι να μην έχει ο υποψήφιος άγχος στις εξετάσεις και το διάβασμα να γίνεται με πρόγραμμα.
Η Αθανασία Σκανδάλη του τομέα Νοσηλευτικής με βαθμολογία 17.155 μόρια στοχεύει στη Νοσηλευτική της Αθήνας τονίζοντας τη στήριξη που είχε από τους δικούς της ανθρώπους.
Τέλος η Αικατερίνη Ηλιάνα Μιχαήλ από τον τομέα Υγείας, Πρόνοιας και Ευεξίας συγκέντρωσε 17.150 μόρια στοχεύοντας στην Ιατρική και γενικά σε ό,τι έχει σχέση με τον τομέα της Υγείας. Η ίδια ασχολείται με την κωπηλασία 7 χρόνια, αλλά φέτος περιόρισε τις προπονήσεις για να πετύχει τον στόχο της. «Για να ανταμειφθούν οι κόποι σου χρειάζεται συστηματικό διάβασμα και πρέπει να έχεις τη στήριξη των γονιών σου, αλλά και των καθηγητών του φροντιστηρίου και του σχολείου» σημείωσε.

1ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας
Η Ειρήνη Κονταξή από το 1ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας και τον τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών συγκέντρωσε 18.538 μόρια. Η ίδια θεωρεί ότι το διάβασμα και η σκληρή δουλειά αποτελούν τους δύο παράγοντες για την επιτυχία.

4ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας
Πολύ καλή βαθμολογία με 17.900 μόρια είχε από το 4ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας (Εσπερινό) ο Απόστολος Αλπούς, στόχος του οποίου είναι το Πολυτεχνείο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ή του Αριστοτέλειου. Ο Απόστολος Αλπούς είναι παντρεμένος και τα κατάφερε χωρίς βοήθεια από φροντιστήριο. Όπως τόνισε, υπήρχε σίγουρα το υπόβαθρο, ενώ σημείωσε ότι αφιέρωσε χρόνο διαβάζοντας τα βράδια, περιορίζοντας τις εξόδους και ρίχνοντας βαρύτητα στα μαθήματα. «Η βοήθεια από τους καθηγητές του 4ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας ήταν πάρα πολύ σημαντική. Αφιέρωναν περισσότερο χρόνο λύνοντας απορίες και από τα 12 άτομα που είμασταν στο μάθημα, ενώ βοηθούσαν ακόμα και με εξτρά φωτοτυπίες για την καλύτερη προετοιμασία» επισήμανε.

ΕΠΑΛ Αγριάς
Στο ΕΠΑΛ Αγριάς ο Κόλα Ριβάλντο του τομέα Πληροφορικής και με βαθμολογία 15.120 έχει ως πρώτο στόχο το Μαθηματικό και στη συνέχεια τη σχολή Προγραμματισμού σε Θεσσαλονίκη ή Πάτρα. Ο ίδιος συνδύασε το διάβασμα με τον αθλητισμό, αφού έπαιζε ποδόσφαιρο σε ερασιτεχνική ομάδα των Λεχωνίων, που όπως είπε τον βοήθησε πολύ. «Συστηματικό διάβασμα και προγραμματισμός είναι αρκετά για να πετύχει κάποιος. Αρκούν δύο ώρες την ημέρα, αλλά με σωστό διάβασμα για να γράψεις καλά στις εξετάσεις» δήλωσε.
Η Φωτεινή Νούλα από τον τομέα Οικονομίας Διοίκησης συγκέντρωσε 11.285 μόρια και στόχος της είναι οι Δημόσιες Σχέσεις και το Μάρκετινγκ ή τα Τουριστικά Επαγγέλματα. Η ίδια ασχολούνταν με το μπάσκετ 4,5 χρόνια, αλλά τη φετινή χρονιά σταμάτησε για να πετύχει τον στόχο της στις πανελλαδικές. «Οργάνωση, προγραμματισμός και συνέπεια είναι τα μυστικά για να πετύχεις» τόνισε.
Ο Κωνσταντίνος Ελευθεράκης από τον τομέα Πληροφορικής στοχεύει στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και συγκεκριμένα στην Πληροφορική, ενώ, σύμφωνα με τον ίδιο, για να γράψει κάποιος καλά στις εξετάσεις πρέπει να είναι συγκεντρωμένος και να μην έχει άγχος.

ΕΠΑΛ Αλμυρού
Την υψηλότερη βαθμολογία στο ΕΠΑΛ Αλμυρού συγκέντρωσε ο Δημήτρης Γαλατσίδας από τον τομέα Υγείας, Πρόνοιας και Ευεξίας με 18.910 μόρια. «Να έχεις στόχο και να πιστεύεις στον εαυτό σου θεωρώ ότι είναι τα κύρια συστατικά για να πετύχεις στις εξετάσεις» ανέφερε.
Από την πλευρά του ο Γιώργος Μοσχοβόπουλος του τομέα Γεωπονίας με 18.645 μόρια και στόχο τις Στρατιωτικές Σχολές και τη ΣΤΥΑ τόνισε ότι «με κόπο, μεθοδικότητα και τη στήριξη της οικογένειας και των καθηγητών μπορείς να πετύχεις». «Όσοι δεν τα κατάφεραν, να μην απογοητεύονται. Να συνεχίσουν να κυνηγούν τα όνειρά τους» κατέληξε.
Ο Ιωάννης Μπατσαβάνος του τομέα Μηχανολογίας συγκέντρωσε 17.815 μόρια και θέλει να περάσει σε σχολή σχετική με τη Μηχανολογία, ενώ επισήμανε πως το πολύ διάβασμα και η συγκέντρωση είναι τα μυστικά της επιτυχίας.
Τέλος ο Αποστόλης Δημαρέλος από τον τομέα Ηλεκτρολόγων στοχεύει στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας μετά τα 15.560 μόρια που συγκέντρωσε, ενώ ανέφερε ότι ο προγραμματισμός φέρνει επιτυχίες.

ΕΠΑΛ Βελεστίνου
Από το ΕΠΑΛ Βελεστίνου η Αθηνά Ζενίδη του τομέα Οικονομίας Διοίκησης συγκέντρωσε 15.625 μόρια και στόχος της αποτελεί η εισαγωγή της στο Οικονομικό του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. «Η πολύ καλή προετοιμασία και η σιγουριά για αυτά που ξέρεις, χωρίς να έχεις αμφιβολίες, είναι τα μυστικά της επιτυχίας» σημείωσε.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το