Τοπικά

Πρώτευσαν στα πειράματα φυσικών επιστημών οι μαθητές του 2ου ΓΕΛ Νέας Ιωνίας

Την πρώτη θέση στον διαγωνισμό πειραμάτων για τη φυσική, τη χημεία και τη βιολογία που διεξήχθη πριν μερικές ημέρες στο ΕΚΦΕ Μαγνησίας έλαβε το 2ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας. Θα διαγωνιστεί στον πανελλήνιο διαγωνισμό, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο στις Σέρρες.
Η ομάδα αποτελούταν από τρεις μαθητές της Β’ Τάξης και ειδικότερα της θετικής κατεύθυνσης που είχαν την καθοδήγηση της καθηγήτριας Χημείας κ. Δέσποινας Τσιαχρή.
«Πρόκειται για ένα διαγωνισμό που αφορά στις βασικές αρχές των φυσικών επιστημών αναδεικνύοντας τη συνεργασία και τις δεξιότητες των μαθητών στα πειράματα. Η ομάδα του σχολείου μας με τη βαθμολογία που συγκέντρωσε, έλαβε την πρώτη θέση στον τοπικό διαγωνισμό, όπου συνολικά συμμετείχαν εννιά σχολεία» δήλωσε η κ. Τσιαχρή και πρόσθεσε πως «οι μαθητές δείχνουν ιδιαίτερη έφεση για τα πειράματα και τους αρέσουν. Βέβαια η διδακτέα ύλη των μαθημάτων είναι μεγάλη και γι’ αυτό ίσως θα πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη ενασχόληση με τα πειράματα. Η προετοιμασία των μαθητών έγινε εκτός ωραρίου σχολείου».

Ο μαθητής Άγγελος Τσιονάς τόνισε πως «ήταν μια πολύ καλή εμπειρία, μοναδική θα έλεγα. Περάσαμε καλά και είμαστε χαρούμενοι, γιατί προκριθήκαμε στην επόμενη φάση. Τα πειράματα μου αρέσουν, με αυτά μπορούμε να ξεφύγουμε περισσότερο από τα βιβλία, και μακάρι να είχαμε περισσότερο χρόνο στο σχολείο για να κάνουμε πειράματα στις διάφορες επιστήμες».
Αναφερόμενος στο πείραμα της φυσικής τόνισε μας «έβαλαν να συνδέσουμε ένα ηλεκτρικό κύκλωμα και να υπολογίσουμε την αντίδραση με βάση κάποιες μετρήσεις.
Παίρνοντας το λόγο η μαθήτρια Ελευθερία Κολιαμήτρα επισήμανε πως «από τη στιγμή που θέλουμε να ασχοληθούμε πιο εντατικά με αυτά τα μαθήματα, θα πρέπει να εξερευνήσουμε και το πιο πρακτικό κομμάτι που μας δίνει τη γνώση. Παράλληλα είδαμε και τις δυνατότητές μας ως ομάδα».
Η ίδια θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά στον χώρο της φυσικής. Αναφερόμενη στο πείραμα της χημείας τόνισε πως «κληθήκαμε να ενώσουμε κάποιες ενώσεις μέσω κάποιων αντιδράσεων, αλλά και να κάνουμε μια ογκομέτρηση μέσω ενός οργάνου».

Το τρίτο μέλος της ομάδας η μαθήτρια Φαίδρα Παππά είπε πως «στο πείραμα της βιολογίας έπρεπε να ξεχωρίσουμε δύο φυτοφάρμακα και μια ποσότητα αλευριού βάζοντας μια ουσία για να τη διαχωρίσουμε. Μετά μελετήσαμε στο μικροσκόπιο δείγματα από όσπρια και έπρεπε να τα ζωγραφίσουμε και να απαντήσουμε σε κάποιες σχετικές ερωτήσεις».
«Συνεργαστήκαμε πολύ καλά ως ομάδα και πιστεύω ότι τα πειράματα πρέπει να ενταχθούν πιο πολύ μέσα στην εκπαιδευτική διαδικασία» τόνισε η Φαίδρα που έχει ως στόχο την Ιατρική.
Το σχολείο διαθέτει ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο χημείας και δύο αίθουσες για τη φυσική και τη βιολογία
Ο διευθυντής του 2ου ΓΕΛ Νέας Ιωνίας κ. Δημήτρης Μπαζιάνας δήλωσε πως «είμαστε πολύ χαρούμενοι που τα παιδιά πέτυχαν την πρώτη θέση σε αυτό τον διαγωνισμό που δείχνει, πόσο σκληρά προσπαθούν οι μαθητές μας και πόση θέληση έχουν. Και όλα αυτά γίνονται με αυτά τα λίγα μέσα που διαθέτουν τα σχολεία στα χρόνια της κρίσης. Αξίζουν συγχαρητήρια τόσο οι μαθητές, όσο και οι καθηγητές για τη συνολική προσπάθεια που κατέβαλαν».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το