Ελλάδα

Προτεραιότητα η αποσυμφόρηση της Ειδομένης και του Πειραιά

tsipras
Η αποσυμφόρηση της Ειδομένης και του Πειραιά και η μεταφορά προσφύγων και μεταναστών σε κατάλληλους χώρους φιλοξενίας αποτελεί την άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης, όπως αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής σύσκεψης υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας συνάντησης, στην οποία συμμετείχε ο Γιάννης Μουζάλας αλλά και επιτελική ομάδα υπουργών, στο «τραπέζι» ετέθη το προσφυγικό ζήτημα και ιδιαίτερα τη κατάσταση που επικρατεί στους πρόχειρους καταυλισμούς σε Ειδομένη και Πειραιά.
Σύμφωνα με το Mega, στο επίκεντρο βρέθηκε και η ενίσχυση της εκστρατείας πειθούς προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στους δύο αυτούς καταυλισμούς, ώστε να πειστούν και να δεχτούν να μεταφερθούν σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους φιλοξενίας. Με αυτό τον τρόπο, θα αντιμετωπιστούν και οι οργανωμένες προσπάθειες επιτήδειων να κρατήσουν τους εγκλωβισμένους τους πρόσφυγες στις δύο αυτές περιοχές.
Την ίδια ώρα, αποφασίστηκε και η επιτάχυνση της δημιουργίας των 30.000 νέων θέσεων φιλοξενίας προσφύγων, καθώς και η πληρέστερη καταγραφή του αριθμού των ανθρώπων που παραμένουν στα ελληνικά νησιά.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το