Τοπικά

Προτείνουν τη διενέργεια τεστ κορωνοϊού στους εργαζόμενους στην καθαριότητα και στη φύλαξη των σχολείων

Πρόταση σχετικά με τη διενέργεια τεστ για κορωνοϊό και στους εργαζόμενους στην καθαριότητα και στη φύλαξη των σχολείων κατέθεσε η δημοτική ομάδα της αυτοδιοικητικής κίνησης «Μαζί για τον Βόλο», ενόψει του ανοίγματος των σχολείων, τονίζοντας την αναγκαιότητά τους για την αποτροπή της διασποράς του ιού. Σύμφωνα με το κείμενο της πρότασης, οι δημοτικοί σύμβουλοι ζητούν από τη δημοτική αρχή να ασκήσει πίεση στην κυβέρνηση ώστε να συμπεριλάβει και αυτούς τους εργαζόμενους στον προγραμματισμό των τεστ, ή αν δεν συμβεί αυτό να αναλάβει το κόστος για τη διενέργεια των τεστ.

Το κείμενο της πρότασης:

«Τη Δευτέρα 12/4 ανοίγουν τα σχολεία και ενώ έχουν σχεδιαστεί να γίνουν τεστ στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, έχουν ”ξεχάσει” ότι για τη λειτουργία των σχολείων δουλεύουν καθαρίστριες και σχολικοί φύλακες (για να μην προσθέσουμε και εργαζόμενους σε κυλικεία καθώς και οδηγούς ταξί που μεταφέρουν τα παιδιά των ειδικών σχολείων).
Αυτοί οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να λησμονηθούν.

Πέραν του ότι θα πρέπει να προστατευθούν και οι ίδιοι, για να είναι πραγματικά αποτελεσματικό το μέτρο των μαζικών τεστ στην εκπαιδευτική κοινότητα θα πρέπει να τους συμπεριλάβει, διότι κι αυτοί με τη σειρά τους και εν αγνοία τους πιθανά να αποτελέσουν εστία μετάδοσης στους μαθητές και στους καθηγητές αν είναι φορείς και δεν έχουν κάνει τεστ.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σχετική με το θέμα εγκύκλιος, παρά τις διάφορες τηλεοπτικές τοποθετήσεις κυβερνητικών στελεχών. Γι’ αυτούς τους εργαζόμενους καμία μέριμνα δεν προβλέπεται.
Εργαζόμενοι δυο ταχυτήτων ακόμα και στα θέματα υγείας.

Η Κυβέρνηση ΟΦΕΙΛΕΙ να συμπεριλάβει και αυτούς τους εργαζόμενους στους χώρους των σχολείων στην διενέργεια των προληπτικών τεστ.
Η δημοτική αρχή ΟΦΕΙΛΕΙ να απαιτήσει την διενέργεια των τεστ για την διασφάλιση της υγείας όλων των εργαζόμενων και όχι να παρακολουθεί παθητικά.
Η δημοτική αρχή Βόλου ΟΦΕΙΛΕΙ σε περίπτωση που δεν εξασφαλιστούν τα παραπάνω από την πολιτεία να βάλει πλάτη και να καλύψει το κόστος.
Η πανδημία είναι κάτι που την αφορά. Ας βάλει έστω και τώρα τις σωστές προτεραιότητες.»

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το