Αθλητισμός

Πρωταθλητής Ελλάδας ο Σκοπευτικός Σύλλογος Βόλου «Θ»

Σ21 Φ1 ΤΡΙΣΤ (2)
Λαμπράκη (στο μέσον) και Μπαντώλα (αριστερά) στο βάθρο των 3Χ20 γυναικών

Την κυριαρχία του τα τελευταία χρόνια στην σκοποβολή επιβεβαίωσε ο Σκοπευτικός Σύλλογος Βόλου. Κατέκτησε για Πέμπτη φορά και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον πανελλήνιο τίτλο αποδεικνύοντας την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στις τάξεις του.

Άλλη μια κοπιαστική χρονιά έφτασε στο τέλος της βρίσκοντας τους ανθρώπους του Σκοπευτικού Συλλόγου Βόλου να χαμογελούν διάπλατα. Αιτία γι’ αυτό είναι η κατάκτηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος για το 2015, που καθιερώνει τον Σκοπευτικό ως τη μεγαλύτερη δύναμη στην Ελλάδα.

Σ21 Φ2 ΤΡΙΣΤ
Το «3 στα 3» ο ΣΣΒ στα 3Χ20 νεανίδων με τις Καρπίδα, Αντωνίου και Τάσσιου

Αυτός ήταν ο πέμπτος τίτλος την τελευταία δεκαετία και ο δεύτερος συνεχόμενος. Πιο συγκεκριμένα ο Σ.Σ.Β. αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας το 2005, το 2007, το 2009, το 2014 και επέκτεινε την κυριαρχία του και στο 2015. Κι όλα αυτά τα πέτυχε φέτος χωρίς οικονομική βοήθεια, αλλά χάρη στο μεράκι των διοικούντων, του προπονητή Νίκου Μίχα και των αθλητών. «Κλειδί» ήταν η επιστροφή παλιών αθλητών που έδωσαν ώθηση στον σύλλογο. Είναι χαρακτηριστικό πως για πρώτη φορά στην ιστορία του αθλήματος ένας σύλλογος καταφέρνει να καταλάβει και τις τρεις θέσεις του βάθρου σε τρία αγωνίσματα και συγκεκριμένα στο τουφέκι Παίδων Β’, στο πρηνηδόν εφήβων και στο 3Χ20 νεανίδων. Ταυτόχρονα οι νεαροί σκοπευτές, όπως ο Γιώργος Μαραγκός και η Έλλη Ιωάννα Καρπίδα, πήραν μπόνους για την εισαγωγή τους σε πανεπιστημιακές σχολές.

Σ21 Φ3 ΤΡΙΣΤ
«Χάλκινοι» στα 300μ. οι Μαλανδρίνος, Καρπίδας, Βαρελόπουλος

Θυμίζουμε ότι ο Σ.Σ.Β. θριάμβευσε και στον πήλινο στόχο με τον Κώστα Σταμόπουλο να στέφεται πρωταθλητής για 14η φορά πετυχαίνοντας και πανελλήνιο ρεκόρ με 121/150 στο νταμπλ τραπ. Οι παραπάνω επιτυχίες έφεραν τον βολιώτικο σύλλογο στην κορυφή με διαφορά 121 βαθμών από τον δεύτερο (557 έναντι 436 του Παγκρήτιου συλλόγου). Ο Σκοπευτικός πρώτευσε και στον πίνακα μεταλλίων με 34 συνολικά (15 χρυσά, 10 χρυσά και 9 χάλκινα).

Ειδικής αναφοράς αξίζουν οι αθλητές που βρίσκονται στα Ιωάννινα και αγωνίζονται με τα χρώματα του Σκοπευτικού. Πρόκειται για τους Γιάννη Ρωμανίδη, Παναγιώτη Κόλλια και την Αλεξάνδρα Χαζάπη, που υπό τις οδηγίες του Βολιώτη Παναγιώτη Καραγιαννέλου χάρισαν πολύτιμους βαθμούς στο σύλλογο.

Στον τελευταίο αγώνα του Πανελληνίου πρωταθλήματος όσον αφορά τις ατομικές διακρίσεις χρυσά μετάλλια κατέκτησαν ο Γιάννης Σιούρας στο τουφέκι πρηνηδόν και στο 3Χ40 εφήβων, η Μαρία Λαμπράκη στο τουφέκι 3Χ20 γυναικών, η Όλγα Κατσούλη στο τουφέκι κορασίδων Β’ και η Γεωργία Αντωνίου στο πρηνηδόν και στο 3Χ20 νεανίδων.

«Αργυροί» ήταν ο Γιάννης Σιούρας στο πιστόλι στάνταρντ εφήβων, η Δήμητρα Πράπα στο πιστόλι κορασίδων Β’, η Κωνσταντίνα Μπαντώλα στο 3Χ20 γυναικών, η Έλλη Ιωάννα Καρπίδα στα 3Χ20 νεανίδων, ο Γιάννης Ρωμανίδης στο πιστόλι ταχύτητας εφήβων και ο Στέφανος Μπαμπούνης στο τουφέκι πρηνηδόν εφήβων.

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου βρέθηκαν η Βασιλική Τάσσιου στο 3Χ20 νεανίδων, ο Γιάννης Ρωμανίδης στα πιστόλια ταχύτητας, στάντανρτ και σπορ εφήβων, ο Βαγγέλης Αθανασιάδης στο 3Χ30 παίδων Β’ και ο Γιώργος Μαραγκός στο πρηνηδόν εφήβων.

Σ21 Φ4 ΤΡΙΣΤ
Γοήτευσαν στο αεροβόλο τουφέκι παίδων-κορασίδων Β οι Αθανασιάδης, Κατσούλη, Πράπα

Στα ομαδικά ο Σ.Σ. Βόλου πρώτευσε στο πρηνηδόν εφήβων, στο 3Χ40, στο 3Χ20 νεανίδων, στο τουφέκι παίδων Β’, στο αεροβόλο τουφέκι εφήβων και νεανίδων, στο πιστόλι στάνταρντ εφήβων, στο 3Χ20 γυναικών και στο ελεύθερο εφήβων.

Αργυρό μετάλλιο κέρδισε στο πρηνηδόν νεανίδων, στο σπορ νεανίδων, στο πιστόλι ταχύτητας εφήβων, στο σπορ εφήβων και στο πρηνηδόν γυναικών. Επίσης «χάλκινο» ήταν και το ομαδικό στα 300μ. πρηνηδόν ανδρών.

Σ21 Φ5 ΤΡΙΣΤ
Ρωμανίδης, Κόλλιας, Καραγιαννέλος και Σιούρας κέρδισαν τα περισσότερα μετάλλια

Συνολικά 75 αθλητές και αθλήτριες έλαβαν μέρος στο φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα για λογαριασμό του Σκοπευτικού, που είναι οι: Χρήστος Καρέλος, Θωμάς Τσώνης, Απόστολος Τζουβάρας, Κωνσταντίνα Μπαντώλα, Μαρία Λαμπράκη, Ελένη Σαμαρά, Γιάννης Σιούρας, Γιάννης Ρωμανίδης, Παναγιώτης Κόλλιας, Γιάννης Παλάσκας, Παναγιώτης Καραγιαννέλος, Δαμιανός Παπαϊωσήφ, Θεόδωρος Μακροσάββας, Παναγιώτης Θεοχάρης, Ιωσήφ Καλφόπουλος, Δημήτρης Χειμώνας, Παναγιώτης Θεοδώρου, Όλγα Κατσούλη, Δήμητρα Πράπα, Βαγγέλης Αθανασιάδης, Γιώργος Μαραγκός, Στέφανος Μπαμπούνης, Νίκος Σακελλαρόπουλος, Βασιλική Κατοίκου, Απόστολος Κατόπης, Εβίτα Παϊζάνου, Γεωργία Αντωνίου, Έλλη Ιωάννα Καρπίδα, Βασιλική Τάσσιου, Δημήτρης Καρπίδας, Ζαφείρης Βαρελόπουλος, Ανδρέας Μαλανδρίνος.

«Αρχιτέκτονας» των επιτυχιών θεωρείται ο επί σειρά ετών προπονητής Νίκος Μίχας, ο οποίος ταυτόχρονα είναι και ομοσπονδιακός τεχνικός. Ο πρόεδρος του συλλόγου Δημήτρης Καρπίδας συγχαίρει τον προπονητή και τους σκοπευτές για την τεράστια επιτυχία τους. Επίσης η διοίκηση του ΣΣΒ ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς και γενικά όσους βοήθησαν στη φετινή προσπάθεια και οι οποίοι είναι οι εξής: Επιμελητήριο Μαγνησίας, Τυπογραφείο Χαλέβα, Τυπογραφείο Volos Print, ΕΨΑ, ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου, ΕΟΣ Βόλου, Σκοπευτικός Σύλλογος Ελευσίνας, Barbakos Cars για ηλεκτρονικό υλικό και εξοπλισμό αυτοκινήτου και 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών για την παραχώρηση του πεδίου βολής.

Σ21 Φ6 ΤΡΙΣΤ
Μπαμπούνης, Σιούρας και Μαραγκός κυριάρχησαν στο πρηνηδόν εφήβων

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το