Τοπικά

Προτάσεις του Συλλόγου Κατασκευαστών Οικοδομών Μαγνησίας

oikodomoi

Από το Σύλλογο Κατασκευαστών Οικοδομών Ν. Μαγνησίας ανακοινώθηκαν τα εξής:
«Στις 16 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα συνεδρίαση της Ομοσπονδίας Κατασκευαστών και Οικοδομικών Επιχειρήσεων Ελλάδος.
Τα κυριότερα θέματα του κλάδου που συζητήθηκαν είναι:
-Εξαίρεση από τον ΕΝΦΙΑ των απούλητων και μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων.
-Την κατάργηση υπαγωγής στο ΦΠΑ των μεταβιβάσεων νεόδμητων ακινήτων.
-Κατάργηση του πόθεν έσχες για αγορά κατοικίας.
-Κίνητρα για την αγορά ακινήτων από ομογενείς και αλλοδαπούς όπως απαλλαγή ΕΝΦΙΑ και ΤΑΠ.
Τα χρήματα που έφυγαν από τις τράπεζες μας μπορούν να επαναπατριστούν για επένδυση, διότι οι τιμές των ελληνικών ακινήτων είναι σήμερα από τις πιο δελεαστικές στην παγκόσμια αγορά.
Έτσι θα μπορέσει να επαναδραστηριοποιηθεί ο κλάδος που μπορεί να δώσει εργασία σε 500.000 ανέργους, εργάτες, τεχνίτες, επιστήμονες και επαγγελματίες.
Διαπιστώθηκε περαιτέρω πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας (ουσιαστικά μηδενισμός), περαιτέρω πτώση των τιμών των οικοπέδων και των καταστημάτων, και σταθεροποίηση (σε χαμηλά επίπεδα) των τιμών των καινούργιων διαμερισμάτων.
Διαπιστώθηκε ότι παρά το γεγονός ότι το 80% των Ελλήνων έχει ιδιόκτητη κατοικία, πάνω από 50% αυτών είναι «γερασμένη» δηλαδή έχουν δομικά προβλήματα, είναι ενεργοβόρα και στατικά ελέγξιμα…
Εκφράστηκαν ανησυχίες για φημολογούμενη αύξηση του φόρου μεταβίβασης από 3% σε 11% και για αύξηση φόρου στις γονικές παροχές, δωρεές κ.λπ.
Τονίστηκε ιδιαίτερα πως η οικοδομή μπορεί να γίνει ρεαλιστικά ταχύς και αποτελεσματικός πυλώνας ανάπτυξης, όπως έγινε πολλές φορές στο παρελθόν».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το