Τοπικά

Πρόταση της δημοτικής κίνησης ¨ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΛΟ¨ για την απόδοση τιμών στον Βαγγέλη Παπαθανασίου

 

Οι σύμβουλοι της δημοτικής κίνησης ¨ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΛΟ¨ κατέθεσαν πρόταση για να μετονομαστεί το Δημοτικό Ωδείο Βόλου σε Ωδείο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ και να γίνει ονοματοθεσία μεγάλου δρόμου του Δήμου Βόλου στο όνομά του.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους:

Στις 19 Μαΐου έφυγε από τη ζωή στο Παρίσι όπου έμενε τα τελευταία χρόνια, ο Αγριώτης παγκοσμίου φήμης μουσικοσυνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου. Ο τιμημένος με Όσκαρ, με τον Χρυσό Λέοντα, με τον τίτλο του Ιππότη του Τάγματος των Τεχνών και των Γραμμάτων της Γαλλικής Δημοκρατίας, με δεκάδες διεθνή βραβεία απ’ όλη την υφήλιο, μα και από τη ΝΑΣΑ (ο αστεροειδής 6354 φέρει το όνομά του), συντοπίτης μας μουσικοσυνθέτης, πέρασε τα παιδικά του χρόνια στον Βόλο και στην Αγριά, όπου βρίσκεται και το πατρικό του σπίτι.
Ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του, προτείνουμε να μετονομαστεί το Δημοτικό Ωδείο Βόλου σε Ωδείο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ και να γίνει ονοματοθεσία μεγάλου δρόμου του Δήμου Βόλου στο όνομά του.
Επίσης, να εξεταστεί η περίπτωση της δημιουργίας Μουσείου ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ στη γενέτειρά του, την Αγριά Βόλου, που θ’ αποτελέσει πόλο έλξης τουριστών απ’ όλο τον κόσμο.
Ο Βόλος, αφού δεν μπόρεσε να τιμήσει, ως άρμοζε τον μέγιστο Βαγγέλη Παπαθανασίου εν ζωή, οφείλει να το κάνει έστω και μετά θάνατο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το