Τοπικά

Πρόταση της Άντζελας Γκερέκου να γίνει η Μαγνησία τόπος κινηματογραφικών παραγωγών

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διημερίδα που διοργανώθηκε για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Βουνού, στις 10 και11 Δεκεμβρίου 2016, από την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας με τον πολιτιστικό φορέα της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος & Αλμυρού «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ», τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Βόλου και το Επιμελητήριο Μαγνησίας, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας & Σποράδων, τους Δήμους Βόλου, Ζαγοράς-Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου, υπό την αιγίδα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

 

 

Στο πλαίσιο του διημέρου πραγματοποιήθηκε ημερίδα με τίτλο: «Πήλιο: το Βουνό των Κενταύρων» το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Valis Resort Hotel στην Αγριά με εισηγήσεις που αφορούσαν στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, τη πιστοποίηση των ξενοδοχείων και τη δικτύωση των εμπλεκομένων στο τουριστικό προϊόν της περιοχής μας. Συμμετείχαν γραφεία από όλη την Ελλάδα – Αθήνα, Ιωάννινα, Ζαγόρι, Ξάνθη, Σαντορίνη και Θεσσαλονίκη – τα οποία εξειδικεύονται στις εναλλακτικές δραστηριότητες, ώστε οι επιχειρηματίες να γνωρίσουν το Πήλιο και τις εναλλακτικές δραστηριότητες που προσφέρει.

Επίσημη προσκεκλημένη ήταν η κ. Άντζελα Γκερέκου, πρώην Υφυπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού, η οποία ανέφερε στην ομιλία της ότι η Μαγνησία είναι ένας Νομός με απίστευτες τουριστικές και πολιτιστικές δυνατότητες. Από την εισήγηση της κ. Γκερέκου προέκυψε συγκεκριμένη πρόταση που αφορά την επικοινωνία με κινηματογραφικές εταιρείες τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού προκειμένου η Μαγνησία να γίνει τόπος κινηματογραφικών παραγωγών. Πρόσθεσε ότι μέσω της ταινίας “Mamma Mia” έγινε μια τεράστια προβολή της περιοχής στο εξωτερικό και δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία που θα αναδείξει το Πήλιο, τη Σκιάθο, τη Σκόπελο και την Αλόννησο ως τόπος τελέσεων γάμων από το εξωτερικό.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Βουνού δόθηκε τιμητική πλακέτα από την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας στον ορειβάτη και συγγραφέα κ. Δημήτρη Κωνσταντάρα για την πολύχρονη παρουσία και προσφορά του στα γράμματα και στο βουνό. Την απονομή έκανε η κ. Γκερέκου.

Την επόμενη μέρα, Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, ακολούθησε πεζοπορία της διαδρομής Καλά Νερά – Πινακάτες – Βυζίτσα – Σταθμός Μηλεών υπό την καθοδήγηση του Ορειβατικού Συλλόγου Βόλου, με αντίστοιχες στάσεις σε Πινακάτες και Βυζίτσα όπου δόθηκε κέρασμα στους περιπατητές από το Παραδοσιακό Κατάλυμα «Τα Χελιδονάκια» και τον Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό Γυναικών Βυζίτσας «Εσπερίδες», μια πρωτοβουλία του ΕΟΣ Βόλου. Στη συνέχεια παρατέθηκε γεύμα από το Δήμο Νοτίπου Πηλίου στο εστιατόριο «Αίγλη» στις Μηλιές. Οι ιδιοκτήτες των προσκεκλημένων γραφείων εναλλακτικού τουρισμού, που ακολούθησαν στην πεζοπορία, έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις και ήδη ξεκίνησε μια συνεργασία για τα επόμενα βήματα στην περιοχή.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το