Τοπικά

Πρόταση στο πρόγραμμα “Τρίτσης” για νέο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο στη Νέα Ιωνία 

Πρόταση χρηματοδότησης με τίτλο «Νέο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο -Λύκειο Νέας Ιωνίας» θα υποβάλει ο Δήμος Βόλου στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», στο πλαίσιο της πρόσκλησης που αφορά τη χρηματοδότηση των Δήμων της χώρας για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας τους. Ο Δήμος Βόλου μπορεί να συμμετάσχει μόνο στην χρηματοδότηση έργων της Ομάδας Γ που περιλαμβάνει την ωρίμανση, ανέγερση ή επέκταση σχολικών κτιρίων προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Ειδικών Σχολείων, καθώς επίσης και Δημοτικών Εστιών μαθητών/σπουδαστών/κ.α.

Στην περίπτωση προτάσεων που αφορούν σε Ειδικά Σχολεία, Επαγγελματικά Λύκεια, Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία, και Δημοτικές Εστίες της Ομάδας Γ είναι επιλέξιμες και οι μελέτες ωρίμανσης των σχετικών έργων. Ο Δήμος Βόλου προτίθεται να υποβάλλει πρόταση χρηματοδότησης με σκοπό αρχικά την εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών για την ωρίμανση του έργου της κατασκευής του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου. Πρόκειται για την ανέγερση ενός νέου σύγχρονου ειδικού σχολείου σύμφωνα με τις απαιτήσεις και τις προδιαγραφές του Υπουργείου Παιδείας σε νεοαποκτηθέν οικόπεδο από το Δ. Βόλου, στη Νέα Ιωνία. Το οικόπεδο έχει εμβαδόν 3.080,28 τ.μ. και περικλείεται από τις οδούς Ζέρβα, Κονδύλη, Βαλαωρίτου και Χρ. Σμύρνης.

Σε πρώτο στάδιο θα υποβληθεί αίτηση χρηματοδότησης για το πρώτο υποέργο με τίτλο «Μελέτη νέου Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Νέας Ιωνίας Μαγνησίας» με προϋπολογισμό 1.358.871,26 € (με ΦΠΑ). Σύμφωνα με την εισήγηση, μετά την ολοκλήρωση της μελέτης (πρώτο υποέργο) θα υποβληθεί σε δεύτερο στάδιο αίτημα τροποποίησης ώστε να εγγραφούν τρία νέα υποέργα:
Υποέργο 2: «Κατασκευή νέου Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Νέας Ιωνίας Μαγνησίας». Αφορά στην κατασκευή του έργου. (εκτιμώμενος πρ/σμός βάσει μοναδιαίου κόστους πρόσκλησης 9.541.800,00 €.)
Υποέργο 3: «Υπηρεσίες Τεχνικού Συμβούλου για την εκτέλεση του έργου «Κατασκευή νέου Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Νέας Ιωνίας Μαγνησίας». Ο τεχνικός σύμβουλος παρέχει τις υπηρεσίες του ως ο βασικός μελετητής κατασκευής του έργου. (Εκτιμώμενος Π/Υ 62.000,00 €)
Υποέργο 4: «Εξοπλισμός Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Νέας Ιωνίας Μαγνησίας». (Εκτιμώμενος Π/Υ 700.000,00 €)
Tην αποδοχή των όρων συμμετοχής στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» θα εγκρίνει στη συνεδρίασή του την Τετάρτη, στις 12 το μεσημέρι, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου.

Διαγωνισμός για την ναυγοσωστική κάλυψη πολυσύχναστων παραλιών από τον Δήμο Βόλου
Ανοιχτό δημόσιο ηλεκτρονικό διαγωνισμό θα προκηρύξει ο Δήμος Βόλου για την ναυαγοσωστική κάλυψη πολυσύχναστων παραλιών και την υποστήριξη ακτών βραβευμένων με Γαλάζια σημαία» . Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 189.939,48 ευρώ. Αντικείμενο του διαγωνισμού είναι η ναυαγοσωστική κάλυψη έξι πολυσύχναστων παραλιών (Άναυρος, Αλυκές, Δημοτική Πλαζ Παγασών, Νέα Αγχίαλος, Καρνάγιο και Χρυσή Ακτή). Η διάρκεια του εκτελούμενου ναυαγοσωστικού έργου θα είναι για τέσσερεις (4) μήνες, Ιούνιος – Ιούλιος – Αύγουστος – Σεπτέμβριος, με ημερομηνία έναρξης την 1/6/2021 και λήξης την 30/9/2021. Τα βάθρα θα λειτουργούν καθημερινά, 7 ημέρες ανά εβδομάδα, από 10:00 έως 18:00. Επίσης ο διαγωνισμός αφορά την υποστήριξη με υπεύθυνο ακτής, έξι ακτών με Γαλάζια σημαία αλλά όχι πολυσύχναστων και την οριοθέτησή τους (Κριθαριά, Αμαρυλλίδος -Αμφανών, Πλάκες, Θωμάς Σουτραλί Αγριάς και Πλατανίδια) αλλά και την οριοθέτηση της ακτογραμμής έξι πολυσύχναστων παραλιών (Άναυρος, Αλυκές, Δημοτική πλαζ Παγασών, Ν.Αγχίαλος, Καρνάγιο και Χρυσή Ακτή). Η οριοθέτηση της ακτογραμμής θα πρέπει εύλογα να ξεκινήσει να υλοποιείται την 1/5/2021 ώστε να έχει ολοκληρωθεί έως τις 25/5/2021.

Ανάδοχος για την προμήθεια van
Στην Οικονομική Επιτροπή έρχεται προς έγκριση το πρακτικό του συνοπτικού διαγωνισμού για την προμήθεια δύο μεταχειρισμένων οχημάτων (ένα διπλής καμπίνας ημιφορτηγό και ένα μιας καμπίνας κλειστού τύπου – van) προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της Δ/νσης Καθαριότητας. Οριστικός ανάδοχος για την προμήθεια του van θα αναδειχθεί η εταιρεία «Δ. Μαραγιάννης Ι.Κ.Ε.» και το ποσό της ανάθεσης ανέρχεται σε 13.640 ευρώ. Η Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμών επικοινώνησε και με τον δεύτερο προσωρινό ανάδοχο καθώς δεν απέστειλε τον φάκελο δικαιολογητικών κατακύρωσης. Ο προσωρινός ανάδοχος, όπως αναφέρεται στην εισήγηση, επικαλέστηκε την αδυναμία συλλογής ορισμένων δικαιολογητικών με την Επιτροπή να αποφασίζει την απόρριψή του από τη συνέχεια της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το