ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επιλογές βιβλίων από νέες εκδόσεις

Πολιτισμός

Επιδιώκει το πρώτο ροζ φύλλο μέσα στο 2019

Αθλητισμός

Σε Μαντζίρη δείχνει να καταλήγει η Νίκη

Αθλητισμός

Φωτογραφικό ταξίδι στη Μόσχα

Πολιτισμός

Δοκιμασία σε δύσκολη έδρα για τον Θησέα

Αθλητισμός

Κατηχώρι: Ξέσπασε φωτιά σε ξενώνα

Τοπικά

Φωτιά σε αυτοκίνητο το πρωί στον Άγ. Ονούφριο

Τοπικά

Διαγωνισμός από το Λύκειο των Ελληνίδων

Τοπικά

Παρανέστι – Ορμένιο με το τρένο

Θ Plus

Postcards from Italy

Άρθρα

Τοπικά

Πρόταση ψηφίσματος από την «Επιλογή Ευθύνης» για την επίθεση που δέχτηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Πρόταση ψηφίσματος καταδίκης της επίθεσης σε βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, κατέθεσε η δημοτική παράταξη «Επιλογή Ευθύνης» προς το δημοτικό συμβούλιο Βόλου.

Το ψήφισμα:

Καταθέτουμε προς το Δημοτικό Συμβούλιο τη συνημμένη πρόταση ψηφίσματος καταδίκης της φασιστικής επίθεσης σε βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης.
«Με αφορμή τη σοκαριστική, φασιστική επίθεση σε βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης:
Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου εκφράζει τον αποτροπιασμό του και καταδικάζει απερίφραστα την τραμπούκικη επίθεση σε βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννη Μπουτάρη.
Είναι στοιχειώδης υποχρέωση των δημοκρατικών πολιτών, που αντιλαμβάνονται ότι τα φαινόμενα του εκφασισμού απειλούν πλέον επικίνδυνα τους δημοκρατικούς θεσμούς και τη συνοχή της ελληνικής κοινωνίας, να διακηρύξουν την προσήλωσή τους και να υπερασπιστούν τις αξίες της δημοκρατίας και του ανθρωπισμού.

Ο φανατισμός, ο εθνικισμός και το τυφλό μίσος που οδηγούν σε πράξεις βίας, δεν έχουν καμία θέση σε μία ελεύθερη, ανοιχτή και δημοκρατική κοινωνία. Η βία είναι καταδικαστέα σε όλες τις εκφάνσεις της, απ’ όπου κι αν προέρχεται, χωρίς υποσημειώσεις και αστερίσκους. Γιατί δεν υπάρχει «δίκαιος» και «άδικος» τραμπούκος, ούτε «καλό» και «κακό» θύμα.
Ο Βόλος, μια πόλη με μεγάλη δημοκρατική παράδοση, πρέπει να στείλει ένα μήνυμα δημοκρατικής εγρήγορσης, αντιτασσόμενος αποφασιστικά σε κάθε μορφή βίας και σε κάθε ενέργεια εκφασισμού της ελληνικής και της τοπικής κοινωνίας.
Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης και αξιώνουμε τη σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία των φυσικών και ηθικών αυτουργών, στέλνοντας το μήνυμα ότι η χώρα μας είναι κράτος δικαίου και ορθολογισμού, με ισχυρούς δημοκρατικού θεσμούς».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το