Τοπικά

Πρόταση μέτρων από τη ΛΑΣ προς τον Δήμο Βόλου – “Το βασικότερο είναι να καλυφθούν οι ανάγκες στο Νοσοκομείο”

Ενόψει της έκτακτης σύσκεψης στο Δημαρχείο Βόλου για το μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας, η Λαϊκή Συσπείρωση Βόλου προτείνει μια σειρά συγκεκριμένων μέτρων για τη στήριξη της λαϊκής οικογένειας, των μικροεπαγγελματιών και την προστασία των εργαζομένων στον Δήμο Βόλου. Συγκεκριμένα:
• Απαλλαγή από τα τροφεία στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου Βόλου για το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστοί.
• Απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του τέλους κατάληψης κοινοχρήστου χώρου για τα κλειστά καταστήματα.
• Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και από την καταβολή μισθωμάτων για το επόμενο εξάμηνο των μικροεπαγγελματιών, που μισθώνουν δημοτική περιουσία.
• Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και φόρους για τα μικρά καταστήματα και τις μικρές επιχειρήσεις όσο παραμένουν κλειστά. Άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης για τα χρέη τους προς το Δήμο.
• Εξασφάλιση των αποδοχών των εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου
• Επιπλέον Μέτρα Ατομικής Προστασίας για Εργαζόμενους που απασχολούνται σε εξωτερικές εργασίες και σε χώρους συγχρωτισμού. Διενέργεια απολυμάνσεων σε δημοτικά κτίρια, στο αμαξοστάσιο, σε απορριμματοφόρα, σε κάδους, καθώς σε κοινόχρηστους πολυσύχναστους χώρους.
• Υποχρεωτική Ειδική Άδεια στους εργαζόμενους γονείς και σε όσους έχουν μέλος της οικογένειας που ανήκει σε ευπαθή ομάδα με πλήρη μισθό και ασφάλιση και χωρίς χρήση κανονικής αδείας.
• Να στελεχωθεί επαρκώς η υπηρεσία “Βοήθεια στο Σπίτι” για τις καθημερινές ανάγκες ιδιαίτερα των ηλικιωμένων που ζουν μόνοι τους. Διασύνδεση των υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης του Δήμου με τις δομές ΠΦΥ που υπάρχουν στο Δήμο, προκειμένου να εξασφαλίζεται εκτός των άλλων, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους ανήμπορους.
ΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ΤΩΡΑ, όμως, είναι: Να καλυφθούν οι ανάγκες σε προσωπικό, σε εξοπλισμό και υλικά στο Νοσοκομείο Βόλου και στις άλλες δομές υγείας. Ζητήματα για τα οποία το ΚΚΕ έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις, που αποτελούν τα απαραίτητα όπλα στην αντιμετώπιση της πανδημίας, σύμφωνα και με τα αιτήματα του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Η δημοτική αρχή Βόλου οφείλει να πιέσει σ’ αυτήν την κατεύθυνση!

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το