Τοπικά

Πρόταση μεταφοράς πιάτσας ΤΑΞΙ από την οδό Παύλου Μελά στην οδό Δημητριάδος

Κανονιστική απόφαση θα ληφθεί στη σημερινή συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Βόλου μετά από πρόταση για τη μεταφορά της πιάτσας ταξί από την οδό Παύλου Μελά στην οδό Δημητριάδος. Η Επιτροπή Βιώσιμης Κινητικότητας εξέτασε αίτημα με θέμα τη μόνιμη μεταφορά της πιάτσας ταξί, η οποία ισχύει προσωρινά λόγω των εργασιών ανάπλασης στην οδό Παύλου Μελά, προκειμένου να εξυπηρετείται καλύτερα το επιβατικό κοινό. Αποφάσισε να εγκρίνει τη μεταφορά με τη χωροθέτηση πιάτσας δυναμικότητας οχτώ θέσεων, παρά το νότιο κράσπεδο της οδού Δημητριάδος μεταξύ των οδών Ηπείρου και Κουταρέλια.
Επίσης θα εξεταστεί η τροποποίηση του προγράμματος φωτεινής σηματοδότησης στη διασταύρωση της περιφερειακής οδού με την οδό Φυτόκου, με σκοπό να ενισχυθεί η οδική ασφάλεια. Αναμένεται να αποφασιστεί να υπάρχουν ξεχωριστές φάσεις διέλευσης για κάθε κίνηση, σύμφωνα με το πρόγραμμα φωτεινής σηματορρύθμισης επιμέρους φάσεων και χρόνων διέλευσης που θα εκπονήσει η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου.
Επιπρόσθετα, αναμένεται να αποφασιστεί τροποποίηση του προγράμματος φωτεινής σηματοδότησης στη διασταύρωση των οδών Ιάσονος και Αγίου Νικολάου, με σκοπό να βελτιωθεί η διαχείριση του κυκλοφοριακού φόρτου των διερχόμενων οχημάτων και να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη κίνηση πεζών και ΑμεΑ. Ειδικότερα, αναμένεται να αποφασιστεί η μετατροπή του σε πρόγραμμα κατά το οποίο η διέλευση των οχημάτων δια της Ιάσονος θα είναι συνεχής εκτός αν διακόπτεται για τις ανάγκες διάβασης πεζών και ΑμεΑ με χρήση μπουτόν ελέγχου.
Απόφαση θα ληφθεί και για τη μετατροπή της κλειστής διασταύρωσης της περιφερειακής οδού με την οδό Ροστώβ ως ανοιχτής διασταύρωσης ελεγχόμενης από φωτεινούς σηματοδότες. Αντίστοιχα θα συζητηθεί αίτημα για κατασκευή πεζοδιαβάσεων στην οδό Οδυσσέα Ελύτη με Βλαχάβα και Νικοτσάρα λόγω της καθημερινής διέλευσης μαθητών προς τα κοντινά σχολικά συγκροτήματα και πρόταση καθορισμού ορίου ταχύτητας. Το όριο ταχύτητας αναμένεται να καθοριστεί σε 30 χλμ/ώρα επί της Οδυσσέα Ελύτη από την Γ. Δήμου έως την Κασσαβέτη και στις δύο κατευθύνσεις με την τοποθέτηση κατάλληλης σήμανσης.
Θα εξεταστεί επίσης πρόταση κατάργησης της εκ περιτροπής στάθμευσης (μονά- ζυγά) στην οδό Δήμητρας, μεταξύ των οδών Ζωοδόχου Πηγής και Περσέως, καθώς παρατηρείται πρόβλημα στην ομαλή διέλευση οχημάτων. Η Επιτροπή Βιώσιμης Κινητικότητας ενέκρινε την κατάργηση αφού εξέτασε αίτημα περιοίκων της οδού και αποφάσισε τον καθορισμό στάθμευσης σε μόνιμη βάση παρά το δυτικό κράσπεδο της οδού.
Απόφαση θα ληφθεί και ρυθμίσεις απαγόρευσης στάθμευσης στην οδό Μακεδονομάχων, στο τμήμα από Ερμού έως 28ης Οκτωβρίου και αναμένεται εγκριθεί όπως επίσης και να τοποθετηθεί ανακλινόμενο προστατευτικό στοιχείο για την αποτροπή εισόδου οχημάτων επί της οδού Σωκράτους.
Παράλληλα αναμένεται να αποφασιστούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Κουταρέλια. Η Επιτροπή Βιώσιμης Κινητικότητας εξέτασε αίτημα για προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τμήμα της οδού (περιορισμό διαθέσιμο πλάτους πεζοδρομίου και απαγόρευση διέλευσης οχημάτων) λόγω εργασιών αναστήλωσης παρακείμενης οικοδομής.
Η Δημοτική Επιτροπή αναμένεται να προεγκρίνει δαπάνες για προγραμματισμένες τελετές-εκδηλώσεις που πρόκειται να υλοποιηθούν κατά τη διάρκεια του Απριλίου.
Ειδικότερα ζητείται προέγκριση για δαπάνες ενοικίασης πιστοποιημένης εξέδρας και τεχνικής κάλυψης υποδοχής Ολυμπιακής Φλόγας στην πόλης του Βόλου, για την ηχητική και φωτιστική κάλυψη εκδήλωσης της αφής, συναυλία Συνόλου Συμφωνικής Ορχήστρας και χορευτική εκδήλωση σε συνεργασία με την Ολυμπιακή Επιτροπή, την Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος.
Επίσης ζητείται προέγκριση για δαπάνες φύλαξης εξοπλισμού της τελετής υποδοχής, για δαπάνες φιλοξενίας 40 ατόμων μελών αποστολής Ολυμπιακής Επιτροπή, αθλητών κα λοιπών προσκεκλημένων για την εκδήλωση υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας το διήμερο 19 και 20 Απριλίου, για δαπάνες προβολής, σημαιοστολισμών και εθιμοτυπίας διακόσμησης.
Θα εγκριθεί η 2η παράταση της προθεσμίας περαίωσης του έργου που αφορά τη συντήρηση καλντεριμιών και πλακόστρωτων κοινόχρηστων χώρων δημοτικών ενοτήτων πλην Βόλου και Ν. Ιωνίας, μετά από αίτηση του αναδόχου, έως 30 Ιουνίου.
Ακόμη θα εγκριθεί μελέτη για την επίστρωση δαπέδου με τάπητα και καθαρισμό του εκθεσιακού κέντρου Βόλου, προκειμένου να καταστεί λειτουργικό μετά τις ζημιές που προκλήθηκαν από τα πλημμυρικά φαινόμενα των καταιγίδων του Σεπτεμβρίου.
Προς έγκριση έρχεται και η μελέτη για την προμήθεια και τοποθέτηση μεταλλικής κατασκευής στο κλιμακοστάσιο του σχολικού συγκροτήματος 18ου και 29ου δημοτικών σχολείων Βόλου. Παράλληλα θα εγκριθεί μελέτη για την προμήθεια ξυλείας για ξύλινες κατασκευές

Share
Ετικέτες: ταξί

Πρόσφατα άρθρα

Ανήλικος «χτύπησε» σε πλυντήριο αυτοκινήτων

  Ένας ανήλικος κοντά στα 18, που δεν τα έχει όμως συμπληρώσει ακόμη, συνελήφθη το…

3 Απριλίου 2024

Την Παρασκευή η απολογία του 28χρονου που συνελήφθη  με πάνω από 300 δόσεις κοκαΐνης

  «Καβάτζα» με κοκαΐνη στον Σωρό είχε ένας 28χρονος ο οποίος συνελήφθη προχθές το απόγευμα…

3 Απριλίου 2024

Β.Καρολίνα: Περισσότεροι από 150 φοιτητές του Πανεπιστημίου διαγνώστηκαν με καρκίνο

Περισσότεροι από 150 φοιτητές, απόφοιτοι και διοικητικοί υπάλληλοι του πανεπιστήμιου Βόρειας Καρολίνας διαγνώστηκαν με καρκίνο.…

2 Απριλίου 2024

Forbes: Ακόμα πιο πλούσιοι κατά 72 δισ. δολάρια έγιναν πέρσι οι Ρώσοι μεγιστάνες

Οι πλουσιότεροι άνθρωποι της Ρωσίας αύξησαν πέρυσι τον πλούτο τους κατά 72 δισεκατομμύρια δολάρια, φθάνοντας…

2 Απριλίου 2024

Tο 10o Δημοτικό Νέας Ιωνίας τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού βιβλίου

2 Απριλίου σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού βιβλίου και το 10o Δημοτικό Νέας Ιωνίας Μαγνησίας δεν…

2 Απριλίου 2024

Ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου ευχαριστεί το Ίδρυμα Λασκαρίδη για την απορρύπανση της ακτογραμμής του Ανατολικού Πηλίου

Τις ιδιαίτερες ευχαριστίες του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου στο Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης για…

2 Απριλίου 2024