Τοπικά

Πρόταση Κανελλή για συμμετοχή του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου & Ν.Ιωνίας στην απεργία την Τετάρτη

Να συμμετέχει ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου & Ν.Ιωνίας στην απεργία την Τετάρτη 09/11/2022 προτείνει το μέλος του Εμπορικού Συλλόγου Δημήτρης Κανελλής σημειώνοντας ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος είναι αντίστοιχα και άμεσα συνδεδεμένα με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος της εργασίας.

· Η τεράστια αύξηση του κόστους της ενέργειας που κάνει τη λειτουργία των επιχειρήσεων δυσβάσταχτη

· Η μεγάλη αύξηση του πληθωρισμού που διαλύει την αγοραστική δύναμη του καταναλωτικού κοινού

· Η υπέρογκη φορολογία, που τείνει να δώσει τη χαριστική βολή σε εκατοντάδες επιχειρήσεις

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του “Όλα τα παραπάνω και πολλά περισσότερα αν δεν ληφθούν άμεσες πρωτοβουλίες από την κυβέρνηση, θα οδηγήσουν τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις (που είναι και ο βασικός κορμός της ελληνικής οικονομίας) στον αφανισμό και ταυτόχρονα την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας σε πολύ δύσκολες καταστάσεις.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου & Ν. Ιωνίας έχει καθήκον, αν θέλει να υπερασπιστεί ουσιαστικά τα συμφέροντα του εμπορικού κόσμου να αντιδράσει και να διεκδικήσει άμεσες λύσεις. Ο ρόλος λοιπόν της διοίκησης του ΕΣΒ είναι κρίσιμος και οφείλει να πάρει τις σωστές & αναγκαίες αποφάσεις.

Μια από αυτές τις αποφάσεις οφείλει να είναι η συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της 9ης Νοέμβρη που καλείται από τη ΓΣΕΕ & την ΑΔΕΔΥ. Η ισχύς είναι πάντα εν τη ενώσει και την περίοδο αυτή τα προβλήματα είναι κοινά.

Συνεπώς αποφάσεις μη κοινής δράσης, και πρακτικές τύπου “στρίβειν διά του αρραβώνος” δεν είναι προς όφελος κανενός. Το αντίθετο μάλιστα. Όποιος επιλέγει τέτοιου είδους πρακτικές θα είναι συνυπεύθυνος για τη δυσμενή κατάσταση που θα βαθύνει ακόμα περισσότερο στην ελληνική και τοπική οικονομία.
Την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου οφείλει να υπάρχει γενικευμένη συμμετοχή στην απεργία όλων των φορέων”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το