Τοπικά

Πρόταση για την επισκευή του Δημοτικού Θεάτρου θα καταθέσει ο Δήμος Βόλου

Πρόταση χρηματοδότησης συνολικού προϋπολογισμού 5 εκ. ευρώ για την επισκευή- ενίσχυση του φέροντα οργανισμού και ανακαίνιση του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου αναμένεται να καταθέσει ο Δήμος Βόλου, στο πλαίσιο της Πρόσκλησης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας. Σχετική απόφαση θα λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου στη μεθαυριανή (6μ.μ.) συνεδρίασή του.

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στη σχετική εισήγηση «ο Δήμος Βόλου, έχοντας υπόψη τον «Επιχειρησιακό Σχεδιασμό για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη» στο πλαίσιο των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ) του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 του ΠΕΠ Θεσσαλίας, ο οποίος εγκρίθηκε με την αρ. 536/2017 απόφαση του Δ.Σ. Βόλου και την με αριθμ.πρωτ.3018/9-10-2017 απόφαση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π Περιφέρειας Θεσσαλίας, προτίθεται να υποβάλλει πρόταση χρηματοδότησης για την υλοποίηση της πράξης «Επισκευή – ενίσχυση φέροντα οργανισμού και ανακαίνιση του Δημοτικού Θεάτρου».

Το θέατρο αποτελούσε και αποτελεί πάντοτε ένα βασικό στοιχείο της φυσιογνωμίας της πόλης, όπως αυτή διαμορφώθηκε ιστορικά και εκφράζει την πολιτιστική κληρονομιά και μέρος μιας στρατηγικής που θα συμβάλει τόσο στην ανάπτυξη του ενδογενούς δυναμικού όσο και στην προώθηση της κοινωνικής ένταξης και της ποιότητας ζωής στον επιχειρησιακό σχεδιασμό του Δήμου Βόλου.

Το Δημοτικό Θέατρο αποτελεί τον άξονα ενός ολοκληρωμένου πολιτιστικού και κοινωνικού κέντρου στην καρδιά της περιοχής παρέμβασης. Περιβάλλεται από την πλατεία Ρήγα Φεραίου, εκθεσιακούς υπαίθριους χώρους, το Δημοτικό Ωδείο, το Κέντρο Εικαστικών Τεχνών, το Δημαρχείο, το Κέντρο Κοινότητας, το ΙΚΑ, το ΚΑΠΗ, την Πλατεία Ρήγα Φεραίου, την πλατεία Πανεπιστημίου, την Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη, το ΚΕΠ Υγείας, το Κοινωνικό Κέντρο (θα δημιουργηθεί). Σε συνδυασμό με τις μικρές σκηνές θεάτρου της Παλιάς Ηλεκτρικής, του Αχιλλείου, του Πολιτιστικού Κέντρου της Νέας Ιωνίας, που υποτυπωδώς εξυπηρετούν την πόλη, όπως επίσης και με το Μουσείο της Πόλης και τον πολυχώρο Τσαλαπάτα θα ολοκληρωθεί το δίκτυο των πολιτιστικών χώρων που αναλογούν σε μια πόλη όπως ο Βόλος. Το 2007 το Δημοτικό Θέατρο Βόλου σταμάτησε τη λειτουργία του, με σκοπό την ανακαίνισή του και έκτοτε εξαιτίας προβλημάτων στατικότητας που προέκυψαν εκ των υστέρων, παραμένει κλειστό. Η αποκατάστασή του αποτελεί ένα χρέος απέναντι στην ιστορία της πόλης».

Να αναφερθεί ότι η προτεινόμενη πράξη αφορά εργασίες ενισχύσεων, αποκαταστάσεων και επιδιορθώσεων στο εσωτερικό και εξωτερικό του κτιρίου (αποκατάσταση φθαρμένων τμημάτων των επιχρισμάτων και αντικατάσταση των κουφωμάτων), τον χώρο της εισόδου (φουαγιέ), τους χώρους των καμαρινιών, τις κτιριακές Η/Μ εγκαταστάσεις, τις Η/Μ εγκαταστάσεις και το δάπεδο στον χώρο της σκηνής.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το