Τοπικά

Πρόταση για συλλαλητήριο στον Βόλο θα εξετάσουν οι αγρότες στη Μαγνησία μετά την Agrotica

Πρόταση για κάθοδο στον Βόλο με τα αγροτικά τους μηχανήματα εξετάζουν οι αγρότες της Μαγνησίας και την τελική απόφαση πρόκειται να τη λάβουν στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, μετά την επιστροφή τους από το αυριανό συλλαλητήριο στην έκθεση Agrotica της Θεσσαλονίκης. Στο μεταξύ, για τρίτη ημέρα παρέμενε χθες στην πλατεία του Αερινού μικρός αριθμός τρακτέρ, με τους αγροτοσυνδικαλιστές να δηλώνουν πως «ο αγώνας θα συνεχιστεί και θα δυναμώσει».

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ζαγοράς Θεόδωρος Γεωργαδάκης «έχει ολοκληρωθεί ο προγραμματισμός για την μετάβαση στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να συμμετάσχουμε στο αυριανό παναγροτικό συλλαλητήριο στην έκθεση Agrotica. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τους συναδέλφους της Ζαγοράς και του Πουρίου, καθώς έχουν δηλώσει συμμετοχή τουλάχιστον 60 άτομα και ευελπιστούμε ότι τελικά θα φτάσουμε τους 100. Τα μισθωμένα πούλμαν θα ξεκινήσουν από τη Ζαγορά και θα πάμε στη Θεσσαλονίκη να διατρανώσουμε τα δίκαια αιτήματά μας και να ζητήσουμε λύσεις από τους αρμοδίους. Στην περιοχή μας το πρώτο θέμα που μας απασχολεί είναι η αναδιάρθρωση των καλλιεργειών, ενώ στα σοβαρά προβλήματα περιλαμβάνονται οι αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές» προσέθεσε ο ίδιος.

Να αναφερθεί ότι στις κινητοποιήσεις των αγροτών του ανατολικού Πηλίου δεν συμμετέχει ο Αγροτικός Σύλλογος Μακρυράχης.
Ο κ. Γεωργαδάκης αναφέρθηκε και στο θέμα της διοργάνωσης συλλαλητηρίου με αγροτικά μηχανήματα στον Βόλο. «Υπάρχουν σκέψεις για συλλαλητήριο και η πρόταση βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων. Η τελική απόφαση θα ληφθεί στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, από κοινού με τους αγρότες που έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στην πλατεία του Αερινού και τους συναδέλφους μας από την περιοχή του Αλμυρού και της Σούρπης» επισήμανε χαρακτηριστικά.

Στο Αερινό
Στο μεταξύ, για τρίτη ημέρα παρέμενε χθες παραταγμένος στην πλατεία του Αερινού μικρός αριθμός αγροτικών μηχανημάτων, χωρίς ωστόσο να επιχειρηθεί μετάβαση στον ομώνυμο κόμβο κάτω από τη γέφυρα της ΠΑΘΕ.
Σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή Νίκ. Αγγελή, «κάποια στιγμή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης θα πρέπει να ορίσει ημερομηνία συνάντησης με τους εκπροσώπους της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, για να συζητηθούν τα «καυτά» προβλήματα του κλάδου. Συνεχίζουμε τον αγώνα και μετά το συλλαλητήριο στην Agrotica, θα αποφασίσουμε με ποια μορφή» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το