Τοπικά

Πρόταση για προμήθεια 270 κάδων για οικιακή κομποστοποίηση από το Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου

Στο πρόγραμμα της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την οικιακή κομποστοποίηση θα συμμετέχει και ο Δήμος Ζαγοράς- Μουρεσίου, σύμφωνα με ομόφωνες αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής. Συνολικά θα κατατεθεί πρόταση για την προμήθεια 270 κάδων με προϋπολογισμό 31.806 ευρώ, ενώ για τον τεχνικό σύμβουλο θα απαιτηθεί ποσό 20.000 ευρώ.
Να αναφερθεί ότι το υφιστάμενο σύστημα ανακύκλωσης του Δήμου Ζαγοράς- Μουρεσίου δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες, με αποτέλεσμα μεγάλος όγκος ανακυκλώσιμων υλικών να καταλήγει στους κάδους για τα οικιακά απορρίμματα.
Οι 270 κάδοι οικιακής κομποστοποίησης θα είναι χωρητικότητας 220 λίτρων και θα έχουν συγκεκριμένα τεχνικά χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά της η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Μαρία Σαμαρά συμφώνησε κατ’ αρχήν με το προτεινόμενο προσχέδιο της προμελέτης για την υλοποίηση του προγράμματος οικιακής κομποστοποίησης, ωστόσο προσέθεσε πως «δεν καλύπτει τις ανάγκες του Δήμου στο σύνολό του και έπρεπε να έχει σχεδιαστεί, ώστε να καλυφτούν οι απαιτήσεις για όλους τους οικισμούς. Επίσης, ζήτησε ενημέρωση κατά πόσο επαρκεί ο αριθμός των 270 κάδων και «αν ο Δήμος έχει εφαρμοστέα πρόταση για την ολοκληρωμένη βιώσιμη διαχείριση των απορριμμάτων, που θα μπορούσε να επιφέρει πολλαπλές ωφέλειες τόσο σε επίπεδο κόστους, όσο και περιβαλλοντικό».

Στο «Πράσινο Σημείο» του Δήμου Βόλου τα ογκώδη
Στο μεταξύ, κατά πλειοψηφία απόφαση για να εξυπηρετηθεί ο Δήμος Ζαγοράς –
Μουρεσίου από τον τεμαχιστή ογκωδών του «Πράσινου Σημείου» του Δήμου Βόλου , για την κάλυψη των αναγκών τεμαχισμού ογκωδών του, έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Σαμαρά Μαρία, κ. Σκόρρας Λάζαρος, ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Λάσκος Κωνσταντίνος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Βαρελόπουλος Ιωάννης, κ. Λαμπαδάρης Νικόλαος του Ιωάννη, κ. Νάσιος Επαμεινώνδας, κ. Καλαφάτης Αριστείδης και κ. Βαρσαμή Κωνσταντινιά, ζήτησαν την αναβολή του θέματος και τη συζήτηση του υπό κανονικές συνθήκες συνεδριάσεως, καθ’ ότι πρέπει να ενημερωθούν με ακρίβεια και λεπτομέρεια ποια θα είναι η συμμετοχή του Δήμου στο επενδυτικό σχήμα και ποιες οι υποχρεώσεις ως εταίροι του προγράμματος.
Από την πλευρά τους οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Τσαπράζης Βασίλειος και κ. Κουρελάς Τριαντάφυλλος καταψήφισαν με την παρατήρηση ότι η πρόταση δεν συνοδεύεται με τα κατάλληλα νομικά κείμενα ( κανονισμός, προγραμματική σύμβαση κτλ).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το