Τοπικά

Πρόταση για ένα αριστερό, αντικαπιταλιστικό-αντιδιαχειριστικό σχήμα στην πόλη του Βόλου

Εκδήλωση για την παρουσία και συζήτηση της πρότασης διακήρυξης για ένα αριστερό, αντικαπιταλιστικό και αντιδιαχειριστικό σχήμα στην πόλη του Βόλου, διοργανώνει η Πρωτοβουλία Οργανώσεων και Αγωνιστών, το ερχόμενο Σάββατο 16 Φεβρουαρίου, στις 7μμ, στη Θόλο του κτηρίου «Παπαστράτος» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Όπως εξηγούν σε ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές:
Η απόφασή μας να παλέψουμε σε όλα τα μέτωπα και στο Βόλο για ένα αριστερό, αντικαπιταλιστικό-αντιδιαχειριστικό σχήμα στηρίζεται στην πεποίθηση ότι υπάρχει εναλλακτική λύση στο μαύρο μέτωπο Μπέου και μνημονιακών ληστών που ντύνονται με το μανδύα του “δημοκρατικού,έντιμου και ικανού” πολίτη, αφαιρώντας από την οπτική του λαού τις ευθύνες τους για τις επιλογές των δέκα μνημονιακών χρόνων αλλά και για το άνοιγμα το δρόμου στην σημερινή δημοτική αρχή. Δέκα χρόνια μνημονίων και πέντε χρόνια “Μονακό” είναι αρκετά.
Το πρόγραμμα που παρουσιάζουμε για ένα δημοτικό σχήμα κύτταρο αγώνα, συνδέει άρρηκτα τους τοπικούς αγώνες με το ερώτημα ποιος θα λύσει το κοινωνικό ζήτημα και με ποιες μεθόδους. Η απάντησή μας είναι ξεκάθαρη και ειλικρινής: Μόνο η μαζική, μαχητική και ανατρεπτική κινητοποίηση της εργατικής τάξης και των καταπιεσμένων για τα κοινωνικά προβλήματα, μικρά και μεγάλα, είναι ικανή να δώσει μια απάντηση στο πλήρες αδιέξοδο του συστήματος προς όφελος τους. Κάθε άλλη προοπτική είναι η πολιτική της εξαπάτησης για μια φρίκη χωρίς τέλος.
O δρόμος μας είναι το τρίπτυχο ενός μαχητικού ανατρεπτικού πολιτικού προγράμματος προς όφελος της εργατικής τάξης και των καταπιεσμένων, οργάνωσης από τα “κάτω” για την ενδυνάμωση των συμμαχιών μας στο δρόμο, μάχη ενάντια στον κοινωνικό κανιβαλισμό μέχρι τη νίκη.
Ὀπως έχουμε ήδη διατυπώσει στο πρόγραμμά που παρουσιάζουμε “Δεν επιδιώκουμε μια ευκαιριακή συμμαχία δυνάμεων και αγωνιστών, ούτε τη συγκρότηση ενός ψηφοδελτίου μιας χρήσης. Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός ενωτικού, μαζικού, δημοκρατικού, μαχητικού σχήματος, που θα γίνει ένας ζωντανός πόλος αντιπαράθεσης με την αστική πολιτική και θα είναι κύτταρο αγώνα……..Αυτό που λείπει από την πόλη μας σήμερα δεν είναι οι “προσωπικότητες”, οι “ικανοί” και οι καλοί διαχειριστές. Αυτό που λείπει είναι ένα κίνημα πόλης που θα επιδιώξει να αμφισβητήσει και να συγκρουστεί με το πλαίσιο της αστικής πολιτικής και να το ανατρέψει.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το