Τοπικά

Πρόταση χρηματοδότησης του Δήμου Σκοπέλου για προσεισμικό έλεγχο υποδομών

Toυς όρους της πρόσκλησης με τίτλο «Δράσεις για υποδομές που χρήζουν αντισεισμικής προστασίας» ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σκοπέλου για την υποβολή αίτησης χρηματοδότησης στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».
Στο πλαίσιο της πρόσκλησης ΑΤ11, το υπουργείο Εσωτερικών καλεί τους Δήμους να καταθέσουν προτάσεις για έργα που αφορούν σε υποδομές, προμήθειες και εξοπλισμούς που συμβάλουν στη βελτίωση της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, στην προώθηση της επαναχρησιμοποίησης, της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας.

Με την προτεινόμενη πράξη «δράσεις για υποδομές που χρήζουν αντισεισμικής προστασίας στον Δήμο Σκοπέλου» ο Δήμος θα συμμετάσχει στην πρόσκληση με σκοπό αρχικά την εκπόνηση προγράμματος πρωτοβάθμιου προσεισμικού ελέγχου σε κρίσιμες υποδομές. Μετά τον πρωτοβάθμιο προσεισμικό έλεγχο, θα καθοριστούν εκείνες που χρήζουν δευτεροβάθμιο έλεγχο και στη συνέχεια θα καθοριστούν αυτές που χρήζουν άμεσα μελέτης αποτίμησης-ανασχεδιασμού και υλοποίησης. Επίσης η πρόταση περιλαμβάνει και «δράσεις ενημέρωσης, πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης». Σημειώνεται πως με απόφασή της η Οικονομική Επιτροπή βεβαιώνει ότι τυχόν μη επιλέξιμες δαπάνες του προγράμματος θα καλυφθούν από ιδίους πόρους του Δήμου, οι οποίοι και θα περιληφθούν στον προϋπολογισμό του εάν και εφόσον προκύψει η ένταξη των προτάσεων του Δήμου σε πιστώσεις του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης». Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα από την επιτροπή με τον κ. Γιώργο Αναγνώστου να επισημαίνει ότι ο προσεισμικός έλεγχος πρέπει να γίνει εξ ολοκλήρου με κρατική δαπάνη από δημόσιο φορέα με επιστημονική επάρκεια.

Στο μεταξύ, χθες σε έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής έγινε η αποδοχή και η κατανομή της χρηματοδότησης από το Πράσινο Ταμείο. Ειδικότερα με απόφαση του Πράσινου Ταμείου, ο Δήμος εντάχθηκε στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «δράσεις περιβαλλοντικού ισοζυγίου» στον άξονα προτεραιότητας «σχέδια φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων». Ο Δήμος Σκοπέλου χρηματοδοτήθηκε με το ποσό των 29.760 ευρώ προκειμένου να προβεί στην εκπόνηση του σχεδίου φόρτισης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το