Τοπικά

Προτάσεις συνεργασίας με το Υπουργείο Παιδείας της Σερβίας από την Ένωση Συλλόγων Γονέων Βόλου

Συνεργασίες και συναντήσεις με εκπροσώπους τοπικών φορέων που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα με τις σχολικές κοινότητες, τη λειτουργία των σχολείων, την εκπαιδευτική δομή, τα σχολικά διδακτήρια κ.λ.π. έχει ξεκινήσει ήδη και θα συνεχίσει το επόμενο χρονικό διάστημα, το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Βόλου, με στόχο την ταχύτερη και καλύτερη αντιμετώπιση προβλημάτων, αλλά και την κατάθεση προτάσεων.

Στο μεταξύ, σε θετικό κλίμα έγινε την προηγούμενη εβδομάδα, συνάντηση του Προέδρου του Δ.Σ. της Ένωσης Ηλία Κουτσερή και της Ταμίας Λιάνας Πασχούδη, με τον Υπουργό Παιδείας, Επιστημών και Τεχνολογικής Ανάπτυξης της Δημοκρατίας της Σερβίας κ. Mladen Sarcevic, που βρέθηκε στον Βόλο. Σε συζήτηση που έγινε τόσο με τον υπουργό, όσο και με τον Επίτιμο Πρόξενο της Σερβικής Δημοκρατίας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σερβίας κ. Συμεών Γ. Τσομώκο, διαπιστώθηκε ότι μπορεί να υπάρξει συνεργασία σε θέματα τα οποία αφορούν γονείς και παιδιά των δύο χωρών, με αφορμή και το συμπληρωματικό σχολείο που λειτουργεί πλέον στον Βόλο.

Στον απόηχο της πρόσφατης συνάντησης, απεστάλη και συγκεκριμένη επιστολή από την Ένωση Γονέων, στην οποία καταγράφονται συγκεκριμένες προτάσεις – σκέψεις, που περιλαμβάνουν τόσο συνεργασίες σε εκπαιδευτικό, όσο και σε πολιτιστικό επίπεδο, όπως την υλοποίηση προγράμματος με τον τίτλο «Στα χνάρια του Ρήγα», ανταλλαγές φιλοξενίας μαθητών-γονέων, ανταλλαγή ιδεών, απόψεων και προτάσεων σε θέματα Παιδείας, ιστορίας, δομής της οικογένειας, πολιτισμού, κουλτούρας κ.α. Ακόμη, πρόταση δημιουργίας τμήματος εκμάθησης σέρβικων για ενήλικες-γονείς στον Βόλο, αλλά και υποστήριξη από την Ένωση αντίστοιχα, παιδιών-μαθητών από την Μαγνησία, που βρίσκονται σε ελληνικά σχολεία στη Σερβία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το