Θ Plus

Προτάσεις προσκόπων για δημιουργική απασχόληση

Οι πρόσκοποι, η μεγαλύτερη κίνηση για νέους στην Ελλάδα, συμβάλλοντας στην προστασία της δημόσιας Υγείας, καλούν τους πολίτες να παραμείνουν εντός σπιτιού, ώστε να προστατεύουν οι ίδιοι και οι ευπαθείς ομάδες.
Προκειμένου να γίνει πιο ευχάριστη η παραμονή στο σπίτι οι πρόσκοποι παρουσιάζουν (στο site τους) σε μέλη τους και μη, μια σειρά από ιδέες και ενέργειες προκειμένου μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, αλλά και ενήλικες να περάσουν δημιουργικά και αξιοποιήσουν τον χρόνο τους, με τίτλο «Μένουμε σπίτι… υπόθεση αντι-κορωναϊκή».
Συγκεκριμένα, τα παιδιά του Δημοτικού έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε προτάσεις που αφορούν καλλιτεχνικά, κατασκευές, μαγειρική, παιχνίδια, ταινίες, ενημερωτικές εκπομπές στο διαδίκτυο, συμμετοχή σε διαγωνισμούς κ.λπ. Οι γονείς καλούνται να γίνουν συμμέτοχοι στις δημιουργικές εργασίες των παιδιών, καθώς και να αδράξουν την ευκαιρία, ώστε να νιώσουν μέλη της ομάδας και της οικογένειας των Ελλήνων προσκόπων μιας που οι προτάσεις συνάδουν με τις αξίες και την αποστολή του προσκοπισμού. Τα παιδιά του Γυμνασίου έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε δημιουργικές, ενημερωτικές και διαδραστικές προτάσεις, προκειμένου όχι μόνο να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, αλλά και να καλλιεργήσουν τη φαντασία τους και τα ταλέντα τους. Οι μαθητές του λυκείου μέσα από τις προτάσεις των προσκόπων μπορούν να κάνουν ένα ευχάριστο διάλειμμα από τις σχολικές υποχρεώσεις τους (τη μελέτη των μαθημάτων που καλούνται να συνεχίσουν) είτε διευρύνοντας τους ορίζοντές τους σε νέες εμπειρίες και γνώσεις, είτε δοκιμάζοντας τις ικανότητες τους στη μαγειρική και τη χειροτεχνία. Επιπροσθέτως, στους νέους ηλικίας 18-26 δίνεται η δυνατότητα να ακολουθήσουν προτάσεις που θα τους βοηθήσει ώστε να γίνουν δημιουργικοί, να προετοιμαστούν καλύτερα για το μέλλον τους και να ζήσουν νέες εμπειρίες.

Το Ίδρυμα Σώμα Ελλήνων Προσκόπων από την πρώτη στιγμή έχει αναστείλει όλες τις προσκοπικές δραστηριότητες στη χώρα, καθώς επίσης έχει θέσει στη διάθεση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας τα Προσκοπικά Κέντρα στη χώρα, για όποια χρήση κριθεί αναγκαία. Τα ενήλικα στελέχη – εθελοντές του Σ.Ε.Π. παραμένουν στη διάθεση των Αρχών προκειμένου να συνεισφέρουν οπουδήποτε απαιτηθεί.
Δείτε όλες τις προτάσεις για δημιουργική απασχόληση: www.sep.org.gr/el/normal/120509/ViewBlogArticle
Περισσότερα για τους προσκόπους: www.gineproskopos.gr και www.scouts4sdgs.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το