Τοπικά

Προτάσεις από το μηδέν για το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου ζήτησε ο υπουργός Δικαιοσύνης

Στο μηδέν βρίσκεται πάλι η υπόθεση του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου, καθώς ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου έδειξε, σύμφωνα με όσα ανέφερε χθες ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Χρ. Στρατηγόπουλος, πως δεν έχει κάποια συγκεκριμένη πρόθεση και ζήτησε εξαρχής προτάσεις για το ζήτημα…
Ο πρόεδρος του ΔΣΒ, αναφερόμενος στο θέμα, στη διάρκεια του χαιρετισμού του χθες το βράδυ σε εκδήλωση με την ευκαιρία της εορτής του Αγ. Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, τόνισε μεταξύ άλλων πως ανεξάρτητα από πρόσωπα, πρέπει να έχει μια συνέχεια η διοίκηση, αλλά μετά από 25 χρόνια, αποδεικνύεται πως το ζήτημα του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου είναι στα όρια του μηδενικού.
Ο κ. Στρατηγόπουλος ζήτησε την ενεργή στήριξη των φορέων της πόλης για το ζήτημα και ανακοίνωσε πως θα αναλάβει πρωτοβουλία ενημέρωσής τους για το θέμα, καθώς δεν αφορά μόνον τους λειτουργούς της δικαιοσύνης.

«Διαπιστώνω με λύπη μου ότι έχει τελματώσει», επισήμανε ο πρόεδρος του ΔΣΒ, που θα ενημερώσει σήμερα το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου.
«Φαίνεται πως δεν έχουμε έναν σαφή οδικό χάρτη, μια σαφή πρόθεση της Πολιτείας σε σχέση με το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου. Ο Δικηγορικός Σύλλογος θα αναδείξει το θέμα και είναι ευθύνη κεντροβαρών φορέων της πόλης να το «τρέξουν». Χωρίς την παρέμβαση των φορέων αυτών το θέμα θα τελματώσει για περισσότερα χρόνια», ανέφερε ο κ. Στρατηγόπουλος, μιλώντας στο περιθώριο της εκδήλωσης.
«Αυτό που χρειάζεται, δεν είναι η αναπαλαίωση του υφιστάμενου κτιρίου, αλλά η επέκταση, αν θέλουν να μείνει σ’ αυτή τη θέση, γιατί ο προσανατολισμός φαίνεται πως είναι να μείνει στην ίδια θέση ή να δημιουργηθεί πίσω από αυτό, το διατηρητέο κτίριο, ένα καινούργιο, που θα καλύπτει λειτουργικά τις ανάγκες», ανέφερε ο κ. Στρατηγόπουλος.
Κύριος ομιλητής στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης, ήταν ο μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος, που ανέπτυξε το θέμα «Χάρις και Νόμος», η σχέση δηλαδή της Θείας προς την ανθρώπινη δικαιοσύνη και αντιστρόφως. Ο μητροπολίτης ανέπτυξε τον θεολογικό και φιλοσοφικό προβληματισμό αυτής της σχέσης, καθώς το ανθρώπινο δίκαιο αποσκοπεί στην κοινωνική ευταξία, το δε Θείο δίκαιο, που καλύπτει το ανθρώπινο, αποσκοπεί όχι μόνον στην ευστάθεια, αλλά και στη σωτηρία του ανθρώπου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το