Τοπικά

Προσυνεδριακή συνέλευση της ΛΑΕ Μαγνησίας με σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση

lae

Η πρώτη Νομαρχιακή Συνέλευση των μελών της ΛΑΕ Μαγνησίας, ενόψει της Ιδρυτικής Συνδιάσκεψης του Ιούνη (24-26/6 Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας), πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 25 Μαϊου. Στη διάρκεια της συνέλευσης συζητήθηκαν το Καταστατικό και οι Αρχές λειτουργίας του μετωπικού σχηματισμού της Λαϊκής Ενότητας, ενώ θα ακολουθήσει και δεύτερη, στις 8 Ιούνη, για τη συζήτηση του πολιτικού πλαισίου.
Τη συνέλευση απασχόλησαν επίσης οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, με τα μέλη της να καταγγέλλουν την κυβέρνηση για «φορολεηλασία, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας και κατάλυση της δημοκρατίας, που μετατρέπουν τη χώρα σε αποικία χρέους και προτεκτοράτο των δυτικών τοκογλύφων καπιταλιστών».
Όπως μεταξύ άλλων επισήμαναν στελέχη του κόμματος στο Νομό, «αποδείχτηκε πως η υποταγή της μνημονιακής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στους δανειστές δεν έχει τελειωμό, καθώς ζητούν ολοένα και σκληρότερα μέτρα σφαγιασμού των λαϊκών τάξεων, ολοένα και περισσότερες υποχωρήσεις. Λογαριάζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Τα μέτρα δεν μπορούν να εφαρμοστούν, ο λαός θα αντιδράσει και επείγει απολύτως να προταχτεί η πολιτική ανυπακοή στο μαύρο μέλλον που μας ετοιμάζουν».
Όσον αφορά τις καταστατικές αρχές και τις αρχές λειτουργίας της Λαϊκής Ενότητας, τονίστηκε η ανάγκη «να δημιουργηθεί ένα παλλαϊκό, ριζοσπαστικό, αντιμνημονιακό, δημοκρατικό, πατριωτικό μέτωπο που θα σταθεί αντιμέτωπο σ’ αυτούς που καταστρέφουν σήμερα τη χώρα και ρημάζουν το λαό της».
«Η ΛΑΕ θα εργαστεί ακαταπόνητα, όπως εξάλλου το πράττει και μέχρι σήμερα, για τη δημιουργία αυτού του Μετώπου που τόσο έχει ανάγκη ο λαός μας πέρα και έξω από ιδεοληψίες, προσωπικούς παραγοντισμούς και αριβισμούς, που δεν συμβάλλουν στην προσπάθεια για ενότητα των αντιμνημονιακών, ριζοσπαστικών δυνάμεων. Στην κατεύθυνση αυτή, η ΛΑΕ Μαγνησίας θα διαθέσει όλες της τις δυνάμεις», επισημαίνεται χαρακτηριστικά σε σημερινή ανακοίνωση της ΛΑΕ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το