Ελλάδα

Πρόστιμο σε οδηγό της ΟΣΥ για υπεράριθμους επιβάτες σε λεωφορείο

Τις συνθήκες συνωστισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έρχονται να επιβεβαιώσουν τα περιστατικά επιβολής προστίμων σε εργαζομένους για υπεράριθμους επιβάτες σε οχήματα και συρμούς παρά το γεγονός ότι τόσο το υπουργείο Μεταφορών όσο και ο ΟΑΣΑ έχουν επανειλημμένως υποστηρίξει ότι επιβάτες άνω του ορίου του 65% της χωρητικότητας εντοπίζονται σε λιγότερο από το 4% των δρομολογίων.

Οι εξελίξεις αυτές μάλιστα στη χειρότερη έως τώρα περίοδο από την έναρξη της πανδημίας, καταδεικνύουν και το ανεφάρμοστο της εν λόγω ρύθμισης, το οποίο υποστηρίζουν εξαρχής οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες καθώς κανένας οδηγός δεν μπορεί να προβαίνει σε κάθε στάση σε καταμέτρηση των επιβατών σε κάθε λεωφορείο αφού ο αριθμός τους είναι δυναμικός και αλλάζει ανάλογα με τις αποβιβάσεις και τις επιβιβάσεις.

Σήμερα σε οδηγό της ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) επεβλήθη πρόστιμο διότι στο λεωφορείο που οδηγούσε οι συνθήκες ήταν εμφανώς ασφυκτικές.

Ο οδηγός -όπως μεταφέρει στο ethnos.gr ο εκπρόσωπος της «Ανεξάρτητης Παρέμβασης», Αποστόλης Κασιμέρης- εκτελούσε το δρομολόγιο της γραμμής 407 Νέα Ζωή – Αγία Παρασκευή: «Στη στάση Τόμπρα επί της λεωφόρου Μεσογείων το μπλόκο της Τροχαίας τον σταμάτησε και άρχισε να κατεβάζει από το όχημα έναν έναν τους υπεράριθμους επιβάτες» επισημαίνει ο κ. Κασιμέρης προσθέτοντας ότι το συγκεκριμένο δρομολόγιο ήταν πράγματι υπερφορτωμένο δεδομένου ότι η γραμμή κορμού Β5 έχει προσωρινά προβλήματα λόγω έργων με αποτέλεσμα μεγάλο μέρος του επιβατικού κοινού να επιβιβάζεται στο 407 και αυτό να έχει αυξημένο φόρτο.

Μετά την αποβίβαση αρκετών επιβατών, οι αστυνομικοί βεβαίωσαν πρόστιμο στον οδηγό κάνοντάς του μάλιστα και …έκπτωση αφού του καταλόγισαν πρόστιμο 300 αντί για 150 ευρώ.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το