Τοπικά

Πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση σε άνεργη που ερχόταν από την Αθήνα στον Βόλο για να μείνει στην αδελφή της 

Άτεγκτοι αστυνομικοί «έκοψαν» πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση σε μια γυναίκα που εγκατέλειψε λόγω ανεργίας το σπίτι της στην Αθήνα για να μετακομίσει στην αδελφή της, στον Βόλο.
Η άνεργη γυναίκα δεν μπορούσε να επιβιώσει στην Αθήνα, να πληρώσει το ενοίκιο και το ρεύμα της και αποφάσισε πως έπρεπε να μετακομίσει στον Βόλο στην αδελφή της, για να μην μείνει στον δρόμο.
Στον πρώτο έλεγχο σε διόδια, σύμφωνα με τη δική της μαρτυρία, εξήγησε στον αστυνομικό τον λόγο της μετακίνησής της και εκείνος της ευχήθηκε καλή δύναμη, αντιλαμβανόμενος πως δεν μπορούσε να κοιμηθεί σε παγκάκια.
Στον δεύτερο έλεγχο σύμφωνα πάντα με την επώνυμη μαρτυρία της, ο αστυνομικός της είπε πως δεν υπάρχει δικαιολογία μετακίνησης και της επέβαλε πρόστιμο. Όταν εκείνη του είπε πως αυτό που κάνει είναι αδιανόητο και θα προσφύγει στην επιβολή του προστίμου, καθώς όχι μόνο δεν έχει να το πληρώσει αλλά ούτε που να κοιμηθεί εάν δεν φτάσει στον Βόλο, εκείνος της απάντησε πως δεν θα καταφέρει τίποτα.
Τελικά της επιβλήθηκε 300 ευρώ πρόστιμο και η γυναίκα δημοσιοποίησε την περιπέτεια της στο διαδίκτυο αναφέροντας μεταξύ άλλων:

Υπάρχουν λογιών-λογιών άνθρωποι σε αυτόν τον κόσμο.
Εχθές ταξίδεψα απο Αθήνα για Βόλο.
Μετά από 16 χρόνια αναγκάστηκα να αφήσω το σπίτι μου όπως δυστυχώς χιλιάδες συνάνθρωποι μας και άλλοι πόσοι ακόμη με τον Νέο Πτωχευτικό Νόμο και να φιλοξενηθω στην αδερφή μου.
Στα Διόδια μπλόκα για ελέγχους.
Έλεγχος από Αστυνομικό – Άνθρωπο.
Μόλις του εξήγησα τη θέση μου με δυο λόγια μου ευχήθηκε Καλή Δύναμη.
Έλεγχος από άλλον Αστυνομικό
Θεώρησε τη μετακίνηση μου άσκοπη και μου έκοψε Πρόστιμο.
Πρόστιμο σε συμπολίτη του άνεργο που αναγκάστηκε να αφήσει το σπίτι του!
Όταν του είπα πως θα προσβάλω το προστιμο η απάντηση του ήταν “Δεν θα καταφερεις Τιποτα”….

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το