Τοπικά

Πρόστιμο 5.000 ευρώ στο Λιμεναρχείο και χρέος 5.000 σε ιδιώτη καλείται να πληρώσει ο Δήμος Βόλου

Έφεση κατά απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Βόλου, σύμφωνα με την οποία καλείται να πληρώσει πρόστιμο για υπόθεση του πρώην Δήμου Αισωνίας, θα ασκήσει ο Δήμος Βόλου μετά από σχετική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.
Ειδικότερα, η υπόθεση αφορά τον πρώην Δήμο Αισωνίας στον οποίο είχε επιβληθεί πρόστιμο 15.000 ευρώ από Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου για παράβαση της νομοθεσίας περί αιγιαλού-παραλίας στη θέση «Χρυσή Ακτή Παναγιάς». Με την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου, το πρόστιμο μειώθηκε σε 5.000 ευρώ, ωστόσο ο Δήμος –μετά και τη γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας του – θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.
Στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής αποφασίστηκε επίσης να μην ασκηθεί έφεση κατά απόφασης του Ειρηνοδικείου Βόλου, η οποία δικαιώνει επιχειρηματία της Αγριάς ο οποίος διατηρεί κατάστημα εμπορίας σιδηρικών, υδραυλικών και χρωμάτων. Ο Δήμος Βόλου θα πρέπει να καταβάλλει στον επιχειρηματία το ποσό των 5.209 ευρώ που του επιδικάστηκε και αποτελεί υπόλοιπο τιμήματος από συμβάσεις πώλησης προϊόντων από την επιχείρησή του.
Τέλος, η δικηγόρος Κασσιανή Μιχοπούλου αποφασίστηκε να εκπροσωπήσει τον Δήμο Βόλου ενώπιον του Ειρηνοδικείου Βόλου στην αγωγή που άσκησαν οι έμμισθες δικηγόροι κατά του Δήμου, ζητώντας την καταβολή επιδόματος αδείας και δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα για το χρονικό διάστημα από 1/1/2013 μέχρι το 2018.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το