Τοπικά

Πρόστιμο 300 ευρώ από το Λιμεναρχείο σε αθλητή που δεν φορούσε μάσκα

Το Λιμεναρχείο επέβαλε πρόστιμο 300 ευρώ σε δρομέα που έτρεχε χωρίς μάσκα στην παραλία του Βόλου, γεγονός που προκάλεσε την οργή του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου. Όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος κ. Παλάντζας η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού απαγορεύει τη χρήση μάσκας όταν ο αθλητής τρέχει και παρ΄όλα αυτά υπήρξε επιβολή προστίμου.
Σύμφωνα με τον. Παλάντζα, πρόστιμο 300 € επέβαλε πριν μερικές ημέρες το Λιμενικό Βόλου σε δρομέα επειδή δεν φορούσε μάσκα κατά τη διάρκεια άθλησης στην παραλία.
Όπως αναφέρει, ο λόγος που επιβλήθηκε πρόστιμο ήταν η απουσία μάσκας.
« Το χειρότερο είναι ότι η ένστασή του απορρίφθηκε με το αιτιολογικό ότι οι οδηγίες της ΓΓΑ που επικαλείται ο ενιστάμενος αφορούν εξαίρεση από τη χρήση μάσκας σε αθλητικές εγκαταστάσεις, ενώ αυτός ήταν στην παραλία.
Ας δούνε λοιπόν οι αρμόδιοι που βεβαίωσαν πρόστιμο και οι αρμόδιοι που απέρριψαν την ένσταση, την 9η παράγραφο από τις Διευκρινιστικές Οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για την άθληση στο σύνολο της Επικράτειας, που ισχύουν από μήνες, ανανεώνονται ανά μερικές ημέρες, και η συγκεκριμένη αναφορά για τη μάσκα ίσχυε εξ αρχής, και αναφέρει: Των αθλημάτων που διεξάγονται στο ύπαιθρο ή σε ελεύθερους χώρους, και εκτός οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων, όπως: ορειβασία, αναρρίχηση, πεζοπορία, ορεινή ποδηλασία, ποδηλασία δρόμου, ορειβατικό σκι, βάδην, δρόμος αποστάσεων κτλ., με βάση τις ακόλουθες προϋποθέσεις: … Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική. Εξαιρούνται από τη χρήση μάσκας οι αθλητές/αθλούμενοι κατά τη διάρκεια της άσκησης.». Έστω και τώρα, ας παραδεχτούν το λάθος και ας διαγράψουν το πρόστιμο, τονίζει ο Κ. Παλάντζας.
Καταλήγει δε ότι ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου, από τις 3 Νοεμβρίου 2020 έχει αναρτήσει τη βεβαίωση που έλαβε από την αλληλογραφία με τη ΓΓΑ και λέει χαρακτηριστικά: «ΔΕΝ επιτρέπεται η χρήση μάσκας κατά την άθληση».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το