Τοπικά

Πρόστιμο 2 εκ. ευρώ στον Αχ. Μπέο – Παραδέχεται ότι είναι “παρακλάδι” του Koriopolis

beos-axilleas

Η ιστοσελίδα magnesianews.gr αποκάλυψε σήμερα ότι η Εφορία Βόλου επέβαλε πρόστιμο 2 εκατομμυρίων ευρώ στον Α. Μπέο για χρηματικά ποσά που φέρεται να μην έχει δικαιολογήσει. Ο ίδιος, στην αρχή της θητείας του και σε ερώτηση για τα πενιχρά ποσά που δήλωνε στο πόθεν έσχες, είχε δηλώσει ότι διαθέτει ένα εκατομμύριο ευρώ που ο λογιστής του ξέχασε να το περάσει στη δήλωση πόθεν έσχες… Η δήλωση Μπέου είχε γίνει σε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΣΤΡΑ.

Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα δήλωσε ότι το ποσό είναι 1,8 εκατομμύρια ευρώ.
Στις 8 Απριλίου του 2015 είχε επιτεθεί στον τότε βουλευτή κ. Δελημήτρο και είχε κάνει στην ακόλουθη δήλωση όταν ο βουλευτής ζήτησε να γίνει έλεγχος για φοροδιαφυγή.
Με δήλωσή του ο Αχ. Μπέος είχε αποκαλύψει οτι το ποσό που δεν κατέθεσε στη δήλωση πόθεν έσχες ανέρχεται τελικά σε 1.831.000 ευρώ και υποστηρίζε πως ήταν υποχρεωμένος από το Νόμο να το δηλώσει.

Η δήλωση Μπέου για το 1,8 εκ ευρώ τον Απρίλιο του 2015
Αναφορικά με την ερώτηση προς τρεις υπουργούς, που υπέβαλε ο κ. Δελημήτρος, που κατά τα άλλα «παίζει» το βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία ζητεί να ελεγχθώ για ενδεχόμενη φοροδιαφυγή και ψευδή δήλωση πόθεν έσχες ενός εκατομμυρίου ευρώ, επαναλαμβάνω ότι το ποσό αυτό είναι φορολογούμενο κεφάλαιο προηγούμενων ετών, ύψους 1.831.000 προς διάθεση και χωρίς δέσμευση ή υποχρέωση να δηλώνεται στο πόθεν έσχες σύμφωνα με το Νόμο. Είναι δε ανηρτημένο και στην ιστοσελίδα του υπ. Οικονομικών και έχει ελεγχθεί ενδελεχώς φορολογικά.

Μόνος προβληματισμός είναι εάν ο – κατά τύχη – βουλευτής είναι απύθμενος υποκριτής ή απίστευτα αφελής.

Αλήθεια μπορεί να μην διανοήθηκε καν ότι εξ αιτίας των δικαστικών εκκρεμοτήτων που έχω και στις οποίες με ενέπλεξε το σάπιο πολιτικό καθεστώς, όλο αυτό το διάστημα δεν με «ξετίναξαν» φορολογικά οι αρμόδιες υπηρεσίες;

Και πως αν είχαν διαπιστώσει έστω ενός ευρώ φοροδιαφυγή δεν θα με είχαν «σταυρώσει» – όπως και ο ίδιος επιθυμεί – και πάλι;

Ας αντιληφθεί ο κ. Δελημήτρος ότι οι πολίτες τον εξέλεξαν, όπως τον εξέλεξαν, για να δώσει, αν μπορεί, κάποιες λύσεις στα μεγάλα τους προβλήματα και όχι για να παριστάνει τον φορο – Κλουζό για κάθε πολίτη, της αρεσκείας του ή μη.

Εάν πάλι επιθυμεί απεγνωσμένα δημοσιότητα ας αναζητήσει άλλους πιο δόκιμους τρόπους. Σε κάθε περίπτωση ο ρόλος του βουλευτή είναι ήδη υποβαθμισμένος, ας μην τον υποβαθμίζει και άλλο ο συναγωνιστής των κουκουλοφόρων Δελημήτρος, φέρνοντας τον δηλαδή στα μέτρα του.

Σήμερα παραδέχεται το πρόστιμο
Αντιδρώντας στο δημοσίευμα, με σημερινή δήλωσή του, αφού επαναλαμβάνει το γνωστό ρεπερτόριο περί δημοσιογραφικών σκουπιδιών κλπ, δεν αμφισβητεί την επιβολή του προστίμου, ισχυριζόμενος ότι η υπόθεση αυτή, για την οποία έχει ασκήσει προσφυγή, είναι άμεσα συνυφασμένη με αυτή της εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο (υπόθεση koriopolis), στην οποία είναι κύριος κατηγορούμενος. Υπενθυμίζεται ότι με το αμετάκλητο παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών διαχωρίστηκε ως προς τον Α.Μπέο η ποινική δίωξη που του έχει ασκηθεί για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το