Τοπικά

Πρόστιμα 15.200 ευρώ από την 4η Περιφερειακή Διοίκηση του Λιμενικού στους ελέγχους εφαρμογής των μέτρων για τον κορωνοϊό

Tριάντα τέσσερα άτομα συνελήφθησαν τον Ιούλιο από τις λιμενικές αρχές της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος. Στην 4Η ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. υπάγονται οι Λιμενικές Αρχές Χαλκίδας, Βόλου, Αιδηψού, Σκιάθου, Στυλίδας, Καρύστου και Κύμης με τα υποτεταγμένα σε αυτές κλιμάκια.

Ειδικότερα συνελήφθησαν 16 άτομα για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, ένα άτομο για υπαίθριο εμπόριο και 17 άτομα για λοιπά αδικήματα (παραβάσεις Π.Κ., Κ.Ο.Κ., αιγιαλού – παραλίας).Επίσης πραγματοποιήθηκαν 17 διακομιδές ασθενών με πλωτά μέσα υπό τον συντονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ειδικότερα:
-Δεκαέξι με ιδιωτικά σκάφη από λιμάνια των Β. Σποράδων προς το λιμένα Βόλου.
-Μία με πλωτό σκάφος του Λιμενικού από το λιμάνι Λιναριάς Σκύρου προς το λιμάνι Κύμης.

Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 945 έλεγχοι τροχαίας αστυνόμευσης και ειδικότερα:
– Βεβαιώθηκαν 924 παραβάσεις Κ.Ο.Κ..
– Επίσης πραγματοποιήθηκαν 110 έλεγχοι μέθης / αλκοτέστ στους χερσαίους χώρους αρμοδιότητας και βεβαιώθηκαν 13 παραβάσεις.
Πραγματοποιήθηκαν 116 έλεγχοι εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου σε Επιβατηγά /Οχηματαγωγά πλοία και Κ.Υ.Ε. σε χώρους αρμοδιότητας με αρνητικά αποτελέσματα.

Κατασχεθήκαν 69 γραμμάρια ινδικής κάνναβης και 3,5 τεμάχια χαπιών.
Στο πλαίσιο της Λιμενικής Αστυνομίας βεβαιώθηκαν συνολικά 414 παραβάσεις και ειδικότερα:
-288 παραβάσεις Γενικού Κανονισμού Λιμένα.
-μία παράβαση του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου.
-52 αλιευτικές παραβάσεις.

Κατασχεθήκαν τα κάτωθι αλιευτικά εργαλεία και αλιεύματα :
– δύο ψαροντούφεκα, ένα φακό, 1 δίχτυ των 225 μέτρων.
-150 άτομα ολοθούριο, 123,68 κιλά διάφορα ειδή ψαριών.

-73 παραβάσεις λοιπών διατάξεων.
ii) επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 73.720 €.
ζ) Διαχείριση περιστατικών έρευνας και διάσωσης:

Aπό τις Λιμενικές Αρχές υπαγωγής αναλήφθηκαν ενέργειες για διάσωση πέντε ατόμων και πέντε σκαφών συνολικά στη θάλασσα σε τέσσερα περιστατικά.
Αναφορικά με τους ελέγχους εφαρμογής των μέτρων περιορισμού του κορωνοϊού,από την 4ης Περιφερειακή Διοίκηση και τις λιμενικές αρχές διενεργούνται συνεχείς έλεγχοι, τόσο προ απόπλου όσο και εν πλω, σε δρομολογημένα επιβατηγά πλοία καθώς και τουριστικά ημερόπλοια. Μέχρι τώρα έχουν διενεργηθεί συνολικά 1.283 έλεγχοι , βεβαιώθηκαν 90 παραβάσεις και
επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 15.200 €.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το