Τοπικά

«Προστατεύω την Ελπίδα» – Δράση των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης για την προστασία των μαθητών από τις εξαρτήσεις

Οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας διοργανώνουν τη δράση «Προστατεύω την Ελπίδα», η οποία έχει ως σκοπό τη θωράκιση των μαθητών απέναντι στον κίνδυνο κάθε είδους εξαρτήσεων.
Η υλοποίηση της δράσης ξεκινά τη Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου, και θα πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα, σε διαφορετικό σχολείο κάθε φορά. Η δράση αυτή σκοπεύει στη διάνοιξη νέων δρόμων συνεργασίας Γονέων και Εκπαιδευτικών, στην ενίσχυση του γνωστικού τους υπόβαθρου για τους κινδύνους που απειλούν τους μαθητές, και στη γνωριμία τους με ανθρώπους οι οποίοι μπορούν να σταθούν δίπλα τους και να βοηθήσουν στην επίτευξη του κοινού στόχου για την προστασία των παιδιών, και κάθε παιδιού, από όλα τα πρόσωπα της μάστιγας των εξαρτήσεων.

Στη δράση αυτή προσκαλούνται οι Γονείς και οι Κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών της Α΄ τάξης Γυμνασίου και της ΣΤ΄ τάξης Δημοτικού των Σχολείων της Μαγνησίας, σε ενημερωτική σύσκεψη με τους εκπαιδευτικούς των Σχολείων αλλά και με φορείς-«συμμάχους» στον αγώνα τους για την προστασία των παιδιών τους.

Στις συσκέψεις αυτές οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών, καθώς και οι εκπαιδευτικοί, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από ειδικούς επιστήμονες και φορείς (συγκεκριμένα του ΚΕΣΥ Μαγνησίας, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, του Κέντρου Πρόληψης «Πρότασης Ζωής», του ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ και, οπωσδήποτε, της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος) για:
-τα χαρακτηριστικά των εξαρτήσεων και τους τρόπους με τους οποίους επιδρούν σωματικά και ψυχικά στους νέους
-τους τρόπους εντοπισμού τέτοιων φαινομένων στους νέους και τους τρόπους αντιμετώπισής τους
-τους φορείς οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν τον γονέα στην αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων
-και, κυρίως, για τα μέτρα πρόληψης κάθε είδους εξάρτησης των νέων μας σήμερα.

Βασικό μέρος της κάθε ενημερωτικής σύσκεψης θα αποτελεί η συζήτηση των γονέων και των κηδεμόνων με τους εκπαιδευτικούς, τους παρευρισκόμενους εκπροσώπους και τους ειδικούς επιστήμονες των φορέων.
Οι συναντήσεις αυτές, πέρα από την επιστημονική πληροφόρηση και καθοδήγηση, θα αποτελέσουν την αφορμή για ακόμη στενότερη συνεργασία μεταξύ γονέων και εκπαιδευτικών για την προαγωγή της ψυχικής και σωματικής υγείας των μαθητών.
Οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ελπίζουν ότι οι Γονείς και οι Κηδεμόνες και ολόκληρη η Πολιτεία της Μαγνησίας θα αγκαλιάσουν την προσπάθεια αυτή για μια κοινωνία χωρίς εξαρτήσεις, για μια κοινωνία η οποία μεριμνά για την προστασία της Ελπίδας, δηλαδή για τους νέους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το