Τοπικά

Η προστασία της λίμνης Κάρλας αντικείμενο εκπαίδευσης για αγρότες, κτηνοτρόφους, νέους επιστήμονες

Οι δράσεις και οι στόχοι του καινοτόμου προγράμματος “KarlaSchool”, που έχει ως στόχο την ενημέρωση, εκπαίδευση και κατάρτιση νέων επιστημόνων, αγροτών και εκπαιδευτικών για την προστασία και διατήρηση της βιοποικιλότητας της παρακάρλιας Περιοχής, παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου από τους εκπροσώπους των φορέων υλοποίησης του προγράμματος.

Όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος του Δικτύου Συλλόγων Επαρχίας Ελασσόνας και Αποδήμων “Περραιβία” Κ. Σκριάπας, το συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο έχει ενταχθεί στο Πράσινο Ταμείο, ξεκίνησε την 1η Δεκεμβρίου 2017 και θα διαρκέσει για ενάμισι χρόνο. Σκοπός είναι η εκπαίδευση της κοινωνίας σε θέματα προστασίας της λίμνης. Στο πλαίσιο αυτό θα αποτελέσει, όπως είπε, σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο για την ανάδειξη της παρακάρλιας περιοχής ως τόπου Οικοτουριστικής Ανάπτυξης.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης της Περιοχής Οικοανάπτυξης Κάρλας – Μαυροβουνίου – Κεφαλόβρυσου – Βελεστίνου (Π.Ο.Κα.Μα.ΚεΒε.), Ιφιγένεια Κάγκαλου, υπογράμμισε τη σημασία της συνέργειας, τονίζοντας συγκεκριμένα ότι είναι θεμιτή και απαραίτητη όσον αφορά την ευαισθητοποίηση όλων για την προστασία της λίμνης.

Ο πρόεδρος του Κέντρου Μελέτης για την Προστασία του Περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς στη λίμνη Βοιβηΐδα – Κάρλα – (ΚΕ.ΜΕ.ΒΟ), Σωτήρης Γκανάτσιος ανακοίνωσε ότι μεταξύ άλλων προωθείται η δημιουργία εφαρμογής για smart phones και tablets, ώστε μέσω ενός εκπαιδευτικού προγράμματος να γνωρίσει ο κόσμος τη λίμνη και το οικοσύστημά της.
Τέλος, ο διαχειριστής της Εταιρείας Συμβούλων ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ Κ. Μοράρος επισήμανε ότι στόχος του προγράμματος είναι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι να μάθουν να συμπεριφέρονται σ΄αυτό το νέο περιβάλλον της λίμνης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το